A KSH és a kormány meghamisítja az inflációs adatokat?
Figyelt kérdés
Vannak akik úgy gondolják, hogy kisebbnek mérik az inflációt, mint amekkora az valójában. Ön mit gondol erről?2022. júl. 4. 01:09
A kérdező szavazást indított:
Hazudnak az inflációról, jóval nagyobb a forint elértéktelenedése , mint amit kommunikálnak. Ezáltal a megtakarításokat ellopják
Nem hazudnak. Viszont a hitelt egészen furcsán mérik: annak kedveznek, aki hitelt vesz fel.
50 szavazat
1/19 anonim válasza:
Én csak abban a statisztikában hiszek, amit magam hamisítottam
Winston Churcill
2/19 anonim válasza:
A közvéleménykutatásokra is ezt mondtátok, hogy a kormány lefizeti a közvéleménykutatókat a javára...
3/19 anonim válasza:
A KSH olyan szinten inkompetens szervezet, csoda hogy egy telefonszámot be tudnak ütni...
Szerintem ha tévednek is, nem szándékosan csinálják.
4/19 anonim válasza:
Nem, ezek a tények kis szívem. Még ha az érzelmeiddel ütköznek akkor is.
5/19 tobas válasza:
Azért el lehet játszani sok mindennel benne, hogy mekkorák a súlyok, milyen árat tekintünk annak.
6/19 anonim válasza:
A KSH egy vicc. Volt stat, aminél felhívtak, hogy inkább töröljem az adatot és nemlegesítsem, mert rontom az országos átlagot.
7/19 anonim válasza:
#6 Minden évben hívnak, minden évben megígérem, minden évben beleszarok, minden évben elengedik. Így vezeti a cégemről az adatokat a KSH. Szerintem meg van adva nekik a cél és ahhoz igazítják a számokat. :D
8/19 anonim válasza:
Nem hamisítják, csak változtatja, hogy mit vesz figyelembe. Ami jobban drágul azt kiveszik a vásárlói kosárból, mint az ingatlanok. Szerintük egy átlagos háztartás soha nem vesz ingatlant. Esetleg kevesebb étolajat fogyaszt, mert annak az ára jobban nőtt, mint ami jól mutat.
9/19 anonim válasza:
Így működik a magyar statisztika-gyár:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!