Az ellenzékiek tényleg elhiszik, hogy a fideszes médiatúlsúly miatt nem lehet egy erös ellenzéki pártot létrehozni vagy, hogy az miatt nem lehet a Fideszt választáson leváltani?
A média túlsúly hívei azért miért nem vergődnek, hogy a legnagyobb nemzetközi hírportálok között EGY konzervatív sincs? Az mi? 100x-os média túlsúly? Vagy végtelenszeres?
Így is kormányközeli körök tartják fent az Atv-t meg a SpiritFm-et az ellenzéknek. Persze, az nem elég nektek. Mert azt hiszitek, kilóra kell több csatorna... PestiTv meg EchoTv is megszűnt, ha lenne még egy ellenzéki csatorna, az is ugyanúgy megszűnne idővel, mert nincs igény rá.
Rádióban meg ott a SpiritFm, Klubb Rádió, de mikor a Fideszes rádiókat listázzátok, akkor pl. a Radio1-et soha nem értettem, miért veszitek annak, hisz nem megy rajta politika az 1 perces híreken kívül.
Ja, s az újságost is meg lehet nézni, Sparban csomó ellenzéki sajtóterméket láttam, de nyomtatott sajtó amúgy csak egy 0,1%-os szelet az internet mellett, ahol az ellenzéki orgánumokban jóval több pénz van, pl. a telex is milliárdokat kapott Csehországon keresztül, 444 is rengeteg pénzt összeszed mindenféle ""civil"" szervezetek támogatásaként.
Ahhoz képest, hogy pl. a Mi Hazánknak, vagy az MKKP-nek mennyi sajtója van, ez a 30%-os (vagy inkább 20) ellenzék a fél országot uralja sajtóban, s így se megy nekik semmi.
"Így is kormányközeli körök tartják fent az Atv-t meg a SpiritFm-et az ellenzéknek. Persze, az nem elég nektek."
Az állami hirdetésekből kapjanak az ellenzéki médiumok is. Az nem a fidesz pénze, hogy csak a fideszlapokat tömjék velük.
"Rádióban meg ott a SpiritFm, Klubb Rádió"
A KlubRádiótól elvették a frekvenciáját, ha nem tudnál róla.
"a Radio1-et soha nem értettem, miért veszitek annak, hisz nem megy rajta politika az 1 perces híreken kívül."
Az is ide tartozik, ha közéleti rádióktól elvették az országos frekvenciákat éppen azért, hogy zenét meg hasonlót hallgathassanak az emberek a kocsiban, munka közben, stb. de közéleti háttérbeszélgetéseket, híreket ne. Az csak fidesz irányította médiumból jöhet országosan, nyomva a fideszpropagandát.
Nem mondtam, hogy minden tökéletes és minden teljesen rendben van, lehet ezeken vitatkozni, hogy pl. a KlubRádió a saját hanyagságának vagy az autoriter vezetésnek lett az áldozata. A jogi háttér, finanszírozás stb... lehet vita tárgya.
De maga a média túlsúly röhejes kifogás. Ahogy említettem, főleg nemzetközi porondon annyira kiegyenlítetlen a média, konkrétan jelentősebb konzervatív nemzetközi portált meg se tudnék említeni, annak ellenére, hogy a nyugati világban azért bőven beszélhetünk 40%-os jobboldalról. S maga a kialakult helyzet, nagyonis komplex, s nagyon nagy szerepe van a lealjasodott politikai helyzetben, hogy az ideológia gyártást teljesen leuralta az egyik oldal, s a másik mivel a monopólium és a túlerő ellen nem tud mit kezdeni, ezért jönnek a konteós próbálkozások meg a kultúra romboló módszerek, amik eszkalálják a szélsőségeket.
S az, hogy Magyarországon igazából minden médiatípusban megvan a jelentős médiumotok, s panaszkodtok a túlsúly miatt úgy, hogy igazából más országok és más ideológiák távolról sem vannak olyan helyzetben, mint ti, s ott meg eljátszátok, hogy "demokrácia", s "példaértékű" helyzet, s minden rendben az az, ami röhejes.
Mondjuk itt 60/40-ben van a média a jobboldal javára, máshol meg 20/80-ra a baloldal javára, s képmutató módon nektek az egyik tökéletesen rendben, a másik meg felháborító.
Arról pedig ne is beszéljünk, hogy 3.-ik, 4.-ik oldal a 0%-os képviselet közelében lehet, aki alternatív ideológiákat képvisel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!