Miért nem koronázzák királlyá Orbán Viktort?
Mondott ilyet valaki? Én azt mondtam, hogy tökéletesen leírta a jelenlegi helyzetet.
Ettől még még egy hőbörgős celebnek tartom.
Senki nem akar királyságot, és senki nem akarja Orbánt királlyá választani, ezt az Alaptörvény és a jogrend nem is teszi lehetővé.
Ez duma szorosan beleillik a ballibsik haláltáncába, egyre fogy népszerűségük és szavazótáboruk.
Gyóni:
"Amit most leír abban tökéletesen igaza van. A jobbágylekű állampolgárok királyt akarnak, urakat akarnak és szolgák akarnak lenni."
Légyszi fejtsd már ki nekem, hogy mire alapozod, a fenti második mondatot???
Én rengeteg Fidesz szavazót ismerek, senki sem akar ilyet....ez balliberális takony, amit szívogattok felfelé, ahelyett, hogy végre kifújnátok az orrotokat.
Pontosan veletek van a baj, mi nemzeti érdekeinket védeni akarjuk, nem leszünk csatlósai a nyugati globális tőke kiszolgálóinak. Ez a bajotok.
Pontosan ti akartok lefeküdni bárkinek, bármiben, bármikor....
Hát most még nem teszi lehetővé az Alaptörvény, de azt kb. 2 havonta átírják. Konkrétan mi akadályozná meg a kormányt abban, hogy megváltoztassa az államformát? Jelenleg kb. semmi, max. az ha a választóiknak se tetszene. De azt nem tudhatjuk nem monitorozzák-e a közvéleményt ilyen kérdésekben. Lehet ez a vármegyézés is ilyen tapogatózás.
Hirtelen nagy változtatásokat nem lehet eszközölni, szép lassan kell mindig kis lépésekben és amikor már megszoktuk a kicsi változást akkor jöhet az újabb aztán a végén nem is ismerjük fel hogy honnan indultunk.
17: a megfőtt béka szindróma ez:
"A "megfőtt béka" szindróma egy egészen különös biológiai jelenség leírására szolgál: ha egy békát egy tál meleg vízbe helyeznek, azonnal kiugrik abból. Elviselhetetlenül kellemetlennek találja a meleget, és reflexszerűen változtatni akar helyzetén. Ha azonban ugyanazt a békát egy tál hideg vízbe rakják, majd a vizet lassan, fokozatosan melegítik, akkor a béka szinte megfőzhető. Az ok: egyszerűen nem érzékeli a víz hőmérsékletének fokozatos változását. Az eredetileg kellemesen hűvös, majd lassan egyre melegebbé, végül forróvá váló vízben mozdulatlanul heverő béka helyzetét szinte valamennyien - egyének és szervezetek egyaránt - átélhetik. Tudatunk átsiklik környezetünk apró, és kezdetben alig érzékelhető figyelmeztető jelzései felett. "
A királyságot nem lehet egy parlamenti határozattal visszahozni.
Ugyanis a királyságokban - formálisan a parlamentáris királyságokban is - a Korona hozza létre a parlamentet, a kormányt és a bíróságokat, azok a király nevében működnek. Az alkotmányok is az ő aláírásukkal érvényesek.
Az a király, amely egy olyan törvényből kapja a pozícióját, amelyet még egy köztársasági parlament hirdetett ki a köztársasági elnökkel, az egy királyi címet hordozó államfő, de nem uralkodó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!