Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha a kormány ennyire beleszól...

Ha a kormány ennyire beleszól a gazdaságba, akkor miért nem szól bele az albérletárakba?

Figyelt kérdés
Nyugodtan beleszólhatna az albérletárakba, mert annak a növekedését közvetlenül semmi nem indokolja, kivéve ha a tulaj akar venni egy új autót. Azon nyerészkedni, hogy más lakhasson valahol igazán nem szép dolog. Meg kéne szabni, hogy egy városban mennyiért lehet maximum kiadni egy lakást, és hány havi kauciót kérnek el. Valahol elkérnek 2-3 havi kauciót és még a lakbér. Sok tulaj meg kiskirálynak hiszi magát és stresszeli a bérlőt.

2022. jún. 27. 09:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
4%

"Csak sajnos sátorra nem kapsz lakcím kártyát."

Lakcímkártyára amúgy sincs semmi szükséged. Több tízezer éven át elvoltak az emberek lakcím kártya nélkül, most meg van kb harminc éve mint a mobiltelefon.

fogyatékos vagy kicsit ha azt hiszed szükséged van rá.

2022. jún. 27. 11:15
 12/20 anonim ***** válasza:
0%
Tizeském ezt a csírábbja nem fogja megérteni.
2022. jún. 27. 11:16
 13/20 anonim ***** válasza:
Akkor fogyatékos vagyok, de bejelentett lakcím nélkül nem vesznek fel legális munkára. Az mindegy mi volt ötven éve, mert most most van, nem ötven évvel ezelőtt. Utolsónak, aki albérletet kiad, annak feltehetően van kettő háza, egyikben lakik, a másikat kiadja. Aki meg kiveszi, annak nincs egy sem. Valszeg jobban rászorul az albérlő, mint aki kiadja.
2022. jún. 27. 12:04
 14/20 anonim ***** válasza:
9%

13. És ez miért a bérbeadó hibája?

Rosszul kellene éreznem magam azért mert kiadok egy lakást (esetleg többet), te pedig albérletben laksz?

Ugyan már!

2022. jún. 27. 12:26
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Neked nem kell, de a kormánynak igen, mert az amúgy is tehetősebbeket segíti, a szegényebbek adójából. A háromgyerekes adómentesek kapnak húsz millát, az én adómból.
2022. jún. 27. 12:44
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos beleszólt. Ő verte fel. Az albit is, és a lakásárakat is. A Csok-kal.
2022. jún. 27. 12:52
 17/20 anonim ***** válasza:
82%

14: nem kell rosszul érezned magad, de a kormány gondoskodhat arról, hogy ne szálljanak el az albérletárak. Más országokban is van árplafon albérletre.

Az, hogy az emberek megfizethető albérletben lakhassanak, megfizethető lakhatás legyen, fontosabb, mint hogy te még tovább gazdagodj.

2022. jún. 27. 13:02
 18/20 anonim ***** válasza:
6%

Ja így már értem. Nem!

Tehát amiért neked rossz, nekem se legyen jó?

Aha. Az én hibám az, hogy keményen dolgoztam, dolgozok, befektetem a pénzemet azért, hogy jobb legyen nekem és majd a gyermekeimnek?

2022. jún. 27. 13:06
 19/20 anonim ***** válasza:
73%

18: kapsz pénzt albérletből továbbra is, másnak viszont megfizethetőbb lenne a lakás

A társadalmi szolidaritás arról szól, hogy ne az legyen, hogy az egyik dőzsöljön korlátlanul, míg a másiknak a fizetése nagy része elmenjen albérletre. A lakhatás alapvető szükséglet, amit támogatni kell. Spekulálni lehet, csak ne olyasmivel, ami alapvető az élethez.

2022. jún. 27. 13:11
 20/20 anonim ***** válasza:
18%

Sokaknak megélhetés a lakáskiadás, és még így is szűkösen vannak meg.

Sőt, ha az albérlő nem fizet, nem költözik ki, akkor a bérbeadó nem tudja fizetni a hitelt. Ez csak egy példa, ellehet rosszabb is a helyzet.

Ebből kiindulva, társadalmi szolidaritásból, fizessen az albérlő többet azért, hogy a bérbeadó normálisan megéljen.

Ne haragudj, de nem fogom olcsóbban adni a lakásomat senki szép szeméért. Azt a kiesett jövedelmet a saját családomtól venném el, a saját gyerekem nem tudna táborba menni, vagy éppen plusz zene órára.

2022. jún. 27. 14:00
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!