Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fidesz miért támogatja a...

A Fidesz miért támogatja a nagycsaládosokat és miért ítéli el kvázi a szingliket, amikor a világ túlnépesedési válsággal küzd?

Figyelt kérdés

Manapság már senkinek nem kellene igazából gyereket vállalnia, mert már van sokféle elérhető módszer a védekezésre, régen nem volt.

Viszont a túlnépesedés a Földünk legnagyobb problémája, ami mindannyiunkat érinteni fog. Bizonyos részét már most érezzük, klímaváltozás, pandémiák, elsivatagosodás, természeti katasztrófák, erdőtüzek, szmog, globális felmelegedés, lakhatási válság, élelmiszerár válság, energia válság, migrációs válság stb. Ez mind azért van, mert már túl sokan vagyunk, nem bír el minket a Föld.

A java még sajnos hátra van, az ivóvízkészlet rohamos fogyása. Később vízháborúk lesznek, mert nem fog mindenkinek jutni iható víz sem.

Tehát, könnyű belátni, hogy valójában azok a hősök akik tudatosan nem vállalnak gyereket, mert nem szeretnék azzal is "szennyezni a környezetet", vagy egyszerűen mert csak nem vágynak rá. Mert tényleg, lassan már se levegő, se víz. Mi a fenének kell támogatni is a családosokat? Ez annyira Fideszes non-szensz, a széllel szemben pisálás mint annak a rendje.

2022. jún. 25. 23:58
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
23%

Aki irigyli a támogatást az nyugodtan vállalhat 3+ gyereket és akkor neki is jár ami nekünk.

Nagyon jól teszik, hogy támogatják a nagycsaládosokat, mert azért ugyanannyi fizetésből 3 gyereket nehezebb eltartani, mintha csak egy lenne vagy egy se. Ráadásul az ilyen családokban az egyik szülő (jellemzően anya) eleinte nem nagyon tud pénzért dolgozni vagy csak kevés oraszamban.

Nem panaszkodom, simán megélünk egy fizubol 3 gyerekkel de azért jól jön a 99 ezres adókedvezmény és a 48 ezres családi pótlék. Így jut megtakarításra is.

2022. jún. 28. 15:41
 22/44 anonim ***** válasza:
21%

Itt Magyarországon nincs is túlnépesedés. Pont az a baj, hogy kevesen vállalunk gyereket és aki vállal az is sokszor csak 1-2-t.

Mi megtettük amit megkívánt a haza 😉, van 3 gyönyörű gyermekünk ❤️❤️❤️

2022. jún. 28. 15:47
 23/44 anonim ***** válasza:
21%
"Aki irigyli a támogatást az nyugodtan vállalhat 3+ gyereket és akkor neki is jár ami nekünk.
2022. jún. 28. 16:11
 24/44 anonim ***** válasza:
71%

"Aki irigyli a támogatást az nyugodtan vállalhat 3+ gyereket és akkor neki is jár ami nekünk."

Csak egy kérdés!

Ha mindenki követné a tanácsodat,miből lenne finanszírozva?

2022. jún. 28. 16:14
 25/44 anonim ***** válasza:
66%
#24: De olyan sosem fog előfordulni, hogy mindenkinek 3+ gyereke van, mert vannak, akiknek nem lehet gyerekük, vagy beismerik, hogy nem alkalmasak rá. Vagy pedig olyan hivatásuk van, ami nem engedi meg, hogy gyerekük legyen (papok, szerzetesek, apácák).
2022. jún. 28. 17:39
 26/44 anonim ***** válasza:
0%
#24: ha mindenki fiú lenne akkor ki szülne gyereket? Értelmetlen, valóságtól elrugaszkodott kérdéseket én is tudok feltenni.
2022. jún. 28. 20:36
 27/44 anonim ***** válasza:
76%
Arra gondolt te buta (26-os), hogy ti a mi pénzünkből tudtok gyerekezni ember.
2022. júl. 1. 16:19
 28/44 anonim ***** válasza:
26%

A szüleimnek 3an vagyunk, és igenis jól jön nekik a támogatási rendszer. Anélkül is megoldanák, mert nem ettől függött, de segítség.

De én benne vagyok. Szüntessük meg.

VISZONT!

Akkor én kérvényezném hogy fixáljuk a nyugdíj keretet. Magyarul az én befizetett adóm ugyanakkora százaléka menjen nyugdíjra, és máshonnan se pótolják. Tehát arányosan, inflációt is figyelembe véve így, ugyanakkora értéket fogok fizetni az államkasszába, mint te most.

A szüleimnek odafogom adni azt ami szükséges nekik a megélhetéshez majd. Viszont a gyermektelen nyugdíjasok egy jórésze, a kiesett emberek miatt nem fog eleget kapni.

Nem akarsz fizetni más gyerekezéséért többet? Jó. Én nem akarok más gyerektelenségéért többet fizetni.

Meglátjuk ki pusztul éhen előbb...

2022. júl. 1. 20:04
 29/44 anonim ***** válasza:
40%

"Nem akarsz fizetni más gyerekezéséért többet?"

A magunkfajta fizetésének az 1/3-át leveszik adóba amit nektek és a CSOK lovagoknak adnak oda. Tankönyv támogatás, étkezési támogatás, a gyereketekre mi fizetjük a tb-t amig tanul.... Számold ki, hogy mekkora az SZJA-ja egy gyerektelennek. Van 4 gyerekes kolléganöm egy ft adót nem fizet kivéve az afa-t.

Nagyon köszi. És akkor még ti sajnáltok fizetni még pl 15 év nyugdíjat.

Csak az én fizetésemből 150-et vonnak le nektek és még van 37 évem na nehogy már a nyugdíjat sajnáljátok, hogy nyaljatok denevért.

2022. júl. 1. 20:29
 30/44 anonim ***** válasza:
21%

A nyugdíjrendszer lényege,hogy a családos ne pusztuljon éhen..

Egy szingli csak jól járna,ha nem vonnák tőle,mint járulék.

2022. júl. 1. 20:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!