Hogy lehetek én is átlag magyar, aki a KSH szerinti átlag 507 ezret keres?
Figyelt kérdés
2022. jún. 25. 15:18
2/22 Koplárovics Béci válasza:
Előszöris tudd a különbséget az átlag és a medián között. Mondjuk az átlag fogalma általános iskolás matek, kezdd esetleg azzal. A medián már egy kicsit magasabb szint. Akkor egyrészt tudni fogod, hogy valójában az átlag, akitől ugyanannyian keresnek többet és ugyanannyian kevesebbet, az nem ugyanaz, mint aki az átlagfizetést keresi meg.
3/22 anonim válasza:
Az 507 ezer bruttó, ez véletlenül kimaradt a kérdésből.
Ennek a nettója pedig 337 ezer forint.
320 ezret keres haverom CNC gyártósor mellett, túlórákkal 350 is megvan.
Szóval így lehetsz átlag magyar, hogy elmész dolgozni.
4/22 anonim válasza:
Nem tudom, nekem ez nagy visszaesés lenne.
5/22 A kérdező kommentje:
Az átlagban nyilván benne vannak a minimálbért keresők meg a közmunkások is.
2022. jún. 25. 15:38
6/22 Koplárovics Béci válasza:
"Az átlagban nyilván benne vannak a minimálbért keresők meg a közmunkások is."
Igen. Mint ahogyan a mediánban is. A kérdésedből úgy tűnik, hogy egyelőre sem az átlag, sem a mediűn fogalmát nem ismered. Vagyis egy általános iskolát sem végeztél el. Mondjuk így nehéz lesz. Esetleg 15 műszakban, napi 32 órában.
7/22 A kérdező kommentje:
Mit számít az, hogy 100 ember keres 200 ezret, 1 meg 5 milliót? Átlag alattinak lenni akkor is megalázó. Még ha jobban is élek a legtöbb embernél, akkor is szar érzés, hogy nem én vagyok a társadalom legtetején.
2022. jún. 25. 15:51
8/22 anonim válasza:
"Az átlagban nyilván benne vannak a minimálbért keresők meg a közmunkások is."
Igen, ahogyan a nettóban több milliót kereső vezérigazgatók is.
9/22 anonim válasza:
Úgy lehetsz ha úgy lopsz mint lőrinc és viktor a két jóbarát.
10/22 anonim válasza:
Már az vagy. Az átlagon van a hangsúly abban pedig benne van a minimálbéres és az is aki millókat visz haza. Az átlag bér mindig magasabbra jön ki, mint a legkisebb fizetés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!