Hogy kell lemondani a magyar állampolgárságról, ha ember külföldre akar végleg költözni?
Külföldre szeretnék költözni, és be szeretnék állampolgárosodni ott. Azt szeretném, ha a gyerekeim már ott születnének, és annak az országnak a nyelvét beszélnék.
A kérdésem az lenne, hogy mi lesz a módja annak, hogy lemondjak a magyar állampolgárságról? Hallottam arról, hogy van olyan ország, ami alapvetően nem fogadja el a kettős állampolgárságot, tehát választani kell. Oké, de akkor mi a menet? Itt mitt kell intézni, hová kell menni, stb.?
Köszönöm a válaszokat.
Értem. Akkor első lépésként be kell állampolgárosodni külföldön.
De ha arról van szó, hogy úgy kaphatom meg egy másik ország állampolgárságát, hogy a magyarról lemondok, akkor mi a helyzet?
Előbb visszaadom a magyart, és felveszem a másikat?
Vagy felveszem a másikat, és utána adom vissza a magyart?
Értem. Köszönöm a segítséget.
Nincsmit.
Ahhoz, hogy felved a másikat már meg kell, hogy jöjjön a határozat, hogy lemondtál a magyarról.
Utánna kapod meg a másikat.
PS: De viszont az minimum 7-10 év mire jogosult leszel más ország állampolgárságara, de akkor 10-20 év is lehet, attól függ melyik országról van szó.
Úgy hogy elmész Észak-koreába.
Nincs mit.
Semmit nem fizetek vissza, mert semmit nem kell visszafizetnem.
Az oktatásban a tankönyveket magam vásárolom, a saját pénzemből, a nyelvizsgát is én fizetem, a magyar állam nem fizeti ki nekem. A TB meg az én fizetésemből lett levonva, tehát nincs ingyen az sem. Ha nem fizetem az TB-t, meg sem vizsgálnak.
Másrészt ameddig magyar állampolgár vagyok, addig élek az állampolgári jogaimmal is.
Utána szépen búcsút intünk egymásnak. A gyerekeim már nem fogják ismerni annyira ezt az országot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!