Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az ellenzék azért nem tud...

Az ellenzék azért nem tud győzni, mert túl becsületesek?

Figyelt kérdés

2022. jún. 21. 13:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
64%
Egyszerű, inkompetens megélhetési politikusok gyülekezete az ellenzék!
2022. jún. 21. 15:50
 12/22 anonim ***** válasza:
34%
még mindig a nem létező ellenzék a téma? nem kéne végre a kormányon is számonkérni dolgokat?
2022. jún. 21. 17:09
 13/22 anonim ***** válasza:
55%

Én inkább úgy mondanám, hogy nem annyira gerinctelen, mint a fidesz. A kettes jegy se jó, de jobb, mitn az egyes.

Tudnál példát mondani objektíven f*szság ígéreteket?

"Nem érdekelnek a melegjogok"

Neked nem is kellene velük foglalkozni. Viszont a melegeket pont érdekelné.

"nem akarok többkulcsos adót"

Pedig ez pont egy objektíven jó döntés.

"nettó hülyeség volt az MZP féle rezsi spórolás"

Szintén tévedés, amit MZP mondott, mint spórolás, az a normális spórolás, amikor tényleg kevesebbet fogyasztasz.

Jelenleg más adókból fizetjük a rezsicsökkentést, vagyis ténylegesen nem csökkentettük a rezsit semmennyivel, viszont az MZP-félével lehetne.

Szóval ténylegesen f*szság ígéreteket szeretném, ha mondanál, ha nem tudsz, akkor hazudtál.

2022. jún. 21. 17:16
 14/22 anonim ***** válasza:
48%
inkább a lakosság becstelen és ostoba
2022. jún. 21. 18:03
 15/22 anonim ***** válasza:
47%
A többkulcsos adó maximum "függetlenobjektíven" jó döntés. Az ellenzéket meg bármilyen viszonylatban a gerincességgel társítani...
2022. jún. 21. 18:04
 16/22 anonim ***** válasza:
58%
Euró bevezetése, nyugati bérek, elszámoltatás, ez például mind ökörség. A realistább ellenzékiek is belátják, hogy ez képtelenség. MZP se gondolhatta komolyan.
2022. jún. 21. 18:06
 17/22 SIDLER22 ***** válasza:
57%
Hát 16-os az Euró nem lenne egy rosz dolog. Jelenleg a 400 Forintos euró környékén egyensúlyozgatunk. Én mai napig csak az új személyimre vártam, hogy végre kimenthessem forintból a pénzem még mielőtt 1000 Forint lesz egy euró.
2022. jún. 21. 20:36
 18/22 anonim ***** válasza:
0%

"A többkulcsos adó maximum "függetlenobjektíven" jó döntés"

Nem, a többkulcsos adó ténylegesen egy jó döntés lett volna, de jó, tegyük fel, hogy olyan retardáltak vagyunk, mint az átlag magyar szavazó.

Az lenne a cél, hogy felzárkózzunk nyugat-EU-hoz gazdaságilag minimum, ezt szerintem oldaltól függetlenül el lehet fogadni.

Nos, mint átlag retardált magyar még gondolkodni sem kell, csak megnézni, hogy nyugat-EU nagy részében ez megy, az egész EU-ban kb. 3 országban van egykulcsos adó, és már látjuk, hogy ez nem csak működik, de minimum követendő példa.

"A realistább ellenzékiek is belátják, hogy ez képtelenség"

A hosszútávú cél és f*szság, az nem ugyanaz.

Ha én politizálnék, akkor én se csak a következő 4 évre terveznék, hanem hosszútávú célokat is mutatnék be, hogy miért dolgoznék, hogy ne MZP-t említsem a kérdésben, ilyen pl. a momentum heti 4 napos munkahete. Igen, ez nem lesz holnaptól, de hosszútávon efelé tartunk és felé érdemes is dolgozni.

Ebből a szempontból pedig az általad említett pontok nem ökörségek, egyébként szerintem az elszámoltatás simán menne, a másik kettő pedig hosszútávú cél.

Ettől nem lesz valami ökörség, a fidesz is megállás nélkül mondja - kb. minden 5 évben elismétli 2010 óta -, hogy 10 év múlva utolérjük Ausztriát.

2022. jún. 22. 08:43
 19/22 anonim ***** válasza:

Aki magasabb adóbevételt akar és az igazán gazdagokat akarja adóztatni az ingatlanadót vezet be. Amerikában dollárcentre meg tudják mondani egy ingatlan értékét és az alapján az adót. Tehát megvalósítható mielőtt valaki jönne a magyar politikusok terelésével. Csak akarat kellene hozzá.

Aztán lehet magasabb nyereségadó, akár a céges akár a tőzsdei nyereségekre. Kicsi az esélye hogy ezek a szegény embert érintenék.

De nem a baloldalnak a tisztességesen dolgozó és aránylag jól kereső munkásokat kell szopatni. Mondjuk azokat a mérnököket akik működtetik a vállalatokat és nem minimálbért keresnek. Nem tudom miért fáj ez nekik.

2022. jún. 22. 20:23
 20/22 anonim ***** válasza:
0%

"Amerikában dollárcentre meg tudják mondani egy ingatlan értékét és az alapján az adót."

Ez egyébként pont egy hatalmas nagy téveszme.

Nem tudják megmondani, tippelnek valamit és az alapján adóztatnak. Azért nem tudod megmondani, mivel egy ingatlan értéke, az annyi, amennyit fizetnek érte, ami pedig a legtöbb esetben szerencse kérdése, hogy találsz-e embert, aki megfizeti az adott árat vagy sem.

Egy ingatlan ára végtelen tényezős egyenlet, mivel nagyon sok mindentől függ.

"De nem a baloldalnak a tisztességesen dolgozó és aránylag jól kereső munkásokat kell szopatni"

Egyébként nem tudom, hogy a keveset keresők adójának csökkentése a gazdagokat hogyan "szopatja", mivel a programjukban ez volt.

De bizonyára értesz hozzá, amikor azt se tudtad, hogy nem lehet az ingatlanok tökéletesen megbecsülni.

2022. jún. 23. 22:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!