Törvénybe kéne-e iktatni,hogy az iskolák ne szabhassák meg a tanulók számára,hogy milyen színű,milyen hajjal,piercingekkel vagy milyen ruhában jelenhessenek meg?
Az intézményeknek van önálló döntési joga ebben.
Viszont a tanár nem határozhatja meg önkényesen az öltözködést.Nem mondhatja,hogy mosd le a sminket, vagy a körömlakkot, ha annak viselését nem tiltja a házirend.
#1Ez igaz,de az utca sem,meg a lakásod sem és ezek a ruhák arra lettek készítve,hogy hordd őket.
#2Ezért kéne a munkahelyekre is törvény ami miatt nem szabhatják meg a munkáltatók,hogy mit hord a munkavállaló,kivéve olyan esetekben ahol valakinek a testi épsége vagy egészsége forog kockán a ruha miatt.
#3Ez is igaz,de a 21.században ahol a liberalizmusnak hála a szabadság és egyenlőség a legnagyobb értékek,ott szerintem ez elavult.Persze,működik,de szerintem mindenkinek magának kéne megválasztania,hogy milyen erkölcsöt,vallást követ vagy éppenséggel milyen ruhát hord.
#4,5Végre valakik,akik támogatják ezt a törvényt!
#6De a szabályok akkor jók,ha miattuk az embereknek jobb lesz és amiatt,hogy nem vehetsz fel akármit nem lesz jobb.A munkahely meg nem arra van csak,hogy dolgozz,hanem,hogy barátkozz és jól érezd magad és arra,hogy eltartsd magad.Most gondolom azt akarod mondani,hogy ez nem igaz és a munkahely csak arra van,hogy dolgozz,de ha ez így van,akkor tényleg rohadt valami az államgépben.
#7Egyébként nem attól lesz valaki útszéli,hogy haspólóban van és miniszoknyában,hanemha mindenkivel összefekszik.Szóval nem itt kezdődik a qrva.
#8Köszönöm!
#14Vagy mehetek pszichológusnak is...Meg egy csomó szakma van aminél biztonsági vagy higiniés okokból kell hordani valamit csak. Azok is jók nekem meg igazából alkalmozkodok bármihez,de attól még nincs értelme mondjuk egy irodai munkásnak hordania szép ruhát.
#15Ez csak egy erkölcsi felfogás.Más meg megint mást vall.Ezért jó a szabadság.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!