Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Törvénybe kéne-e iktatni,hogy...

Törvénybe kéne-e iktatni,hogy az iskolák ne szabhassák meg a tanulók számára,hogy milyen színű,milyen hajjal,piercingekkel vagy milyen ruhában jelenhessenek meg?

Figyelt kérdés
Természetesen annyi elvárás lenne,hogy szemérmet takaró legyen a ruhájuk.De mondjuk járhat nyugodtan haspólóban egy lány ennek a törvénynek hála.

2022. jún. 19. 15:23
1 2 3
 11/26 Japán Gulyás ***** válasza:
38%
Nem szabhatják meg, az iskolai házirendek többségének semmiféle jogi alapja nincs, csak az iskolaigazgatók házmester mentalitásának megjelenési formái. Balesetvédelmi okokból tilthatják pl. a piercinget tornaórákon vagy a lógós ruhát technikaórán, de ha jól értem itt nem erről szól a kérdés.
2022. jún. 19. 15:57
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Az intézményeknek van önálló döntési joga ebben.

Viszont a tanár nem határozhatja meg önkényesen az öltözködést.Nem mondhatja,hogy mosd le a sminket, vagy a körömlakkot, ha annak viselését nem tiltja a házirend.

2022. jún. 19. 15:57
 13/26 A kérdező kommentje:

#1Ez igaz,de az utca sem,meg a lakásod sem és ezek a ruhák arra lettek készítve,hogy hordd őket.

#2Ezért kéne a munkahelyekre is törvény ami miatt nem szabhatják meg a munkáltatók,hogy mit hord a munkavállaló,kivéve olyan esetekben ahol valakinek a testi épsége vagy egészsége forog kockán a ruha miatt.

#3Ez is igaz,de a 21.században ahol a liberalizmusnak hála a szabadság és egyenlőség a legnagyobb értékek,ott szerintem ez elavult.Persze,működik,de szerintem mindenkinek magának kéne megválasztania,hogy milyen erkölcsöt,vallást követ vagy éppenséggel milyen ruhát hord.

#4,5Végre valakik,akik támogatják ezt a törvényt!

#6De a szabályok akkor jók,ha miattuk az embereknek jobb lesz és amiatt,hogy nem vehetsz fel akármit nem lesz jobb.A munkahely meg nem arra van csak,hogy dolgozz,hanem,hogy barátkozz és jól érezd magad és arra,hogy eltartsd magad.Most gondolom azt akarod mondani,hogy ez nem igaz és a munkahely csak arra van,hogy dolgozz,de ha ez így van,akkor tényleg rohadt valami az államgépben.

#7Egyébként nem attól lesz valaki útszéli,hogy haspólóban van és miniszoknyában,hanemha mindenkivel összefekszik.Szóval nem itt kezdődik a qrva.

#8Köszönöm!

2022. jún. 19. 16:38
 14/26 anonim ***** válasza:
57%
13. Mehetsz biorobotnak a gyártósorra, ott nincs dress code.
2022. jún. 19. 16:40
 15/26 anonim ***** válasza:
69%
Nem. A KÖLCSÖNÖS tisztelet elve elfogadtatásának van erkölcsi alapja gyerekkorban! Egy közoktatási intézményben megforduló ember részéről nem túlzott elvárás, hogy lehetőleg ne vonja el a küllemével, megjelenésével mások figyelmét - és hasonlók, - a Mad Max-et már leforgatták és nagy sikerrel vetítették is, semmi keresnivalója az iskolákban.
2022. jún. 19. 16:43
 16/26 anonim ***** válasza:
79%
#15: 👍👍👍
2022. jún. 19. 16:54
 17/26 A kérdező kommentje:

#14Vagy mehetek pszichológusnak is...Meg egy csomó szakma van aminél biztonsági vagy higiniés okokból kell hordani valamit csak. Azok is jók nekem meg igazából alkalmozkodok bármihez,de attól még nincs értelme mondjuk egy irodai munkásnak hordania szép ruhát.

#15Ez csak egy erkölcsi felfogás.Más meg megint mást vall.Ezért jó a szabadság.

2022. jún. 19. 16:55
 18/26 A kérdező kommentje:
Egyébként mindenkit felpontoztam.
2022. jún. 19. 17:05
 19/26 anonim ***** válasza:
22%
A pszichológus nem pont jó példa. Ugyan nincs dresscod, de van egy elvárt megjelenés. Senki sem fog komolyan venni egy olyan szakembert aki szakadt cucban, vagy full harsány, flitteres kis rózsaszín ruciban fogadja az ügyfeleket
2022. jún. 19. 21:10
 20/26 A kérdező kommentje:
#19Erről valami hiteles felmérés?Ha nincs, akkor nem tudjuk,hogy így van-e.Én engem például nem zavarna,ha valaki így jelenne meg.Egyébként fiú vagyok.
2022. jún. 19. 21:28
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!