Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jobboldali, konzervatív...

Jobboldali, konzervatív emberek körében is hasonló arányban vannak elváltak, mint liberálisoknál?

Figyelt kérdés

A kormánypropaganda szerint a gyermekeknek családban kell felnőnie és csak a kétszülős, klasszikus, keresztény családmodell a legitim, azokat is támogatják bőkezűen. A konzervatív világképben valóban meghatározó a vallási szempont is, ahol a házasság élethosszig kellene tartson és monogám szexualitással van egybekötve. Ez így szép és jó, de a fogyasztói társadalomban azért látjuk, hogy a hétköznapi élet valahogy nincs ezzel egyensúlyban, mert rengeteg az egyszülős család, a mozaikcsalád és bármit is gondolunk erről erkölcsileg, a mérleg ebbe az irányba dől el egyre inkább.

A kormány oldalán is több politikus (Deutsch Tamás, Rogán Antal) van, aki szintén erre az útra lépett és nem értem van igazából akkor minőségi különbség, ha a család szentségét hirdetik, de közben ugyanúgy élnek, mint más? Ezt nem értem annyira, mert ez a családmodell változása valószínűleg mélyebb dolog, nem tudja a politika annyira befolyásolni.

2022. jún. 18. 21:47
 1/6 anonim ***** válasza:
78%
Nem, ilyen körökben az a divat hogy nem válunk el, csupán azt hazudjuk a feleségnek hogy politikai gyűlésre megyünk, közben valójában egy kis kokózásra meg srácokkal digi-dugira.
2022. jún. 18. 21:49
 2/6 anonim ***** válasza:
66%

NEEEEM

Szájernek a felesége megvolt hiába dugta 30 pali minden héten.

2022. jún. 18. 22:00
 3/6 anonim ***** válasza:
74%
azért képzeljük már el, ha csak egy járási fideszelnök azt merészelné mondani, hogy két szobás lakást háromszobásra, öregecske feleséget fiatalabbra, persze, hogy megérdemli
2022. jún. 18. 22:09
 4/6 anonim ***** válasza:
79%

A keresztény, konzervatív családokban kevesebb a válás.

A politikában nem tudom mi a helyzet ezen a téren. Nem érdemes ilyen általánosításokra alapozni feltevést, mivel a Fideszben nem csak keresztény, vallásos, konzervatív politikusok vannak, nagyon sokrétű a csapat és a választópolgáraik is.

2022. jún. 18. 22:32
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, én nem vagyok vallásos, bár ateistának se mondanám magam, de nem az én világom a templomba járás. Viszont társadalmilag konzervatív vagyok, és szerintem aki ilyen, az kevésbé hajlamos válni.
2022. jún. 19. 02:58
 6/6 anonim ***** válasza:
97%
Itt az első probléma megint az, hogy a kereszténységet és a konzervativizmust a Fidesszel azonosítjuk.
2022. jún. 19. 07:20

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!