Mi lett a hatalmas foci ellenességel?
Figyelt kérdés
A közösségi média felrobbant a magyar válogatott győzelme miatt. Pedig a magyar csapat történelmi győzelméig a foci ellenes hangok voltak hangosabbak. És bizony ez is a kormány érdeme. Ugyanis mind a négy gólt az új magyar fudbalakadémiak növendékei szereztek. Tudjátok akiket karaktergyilkolt az egész FOS. Kis pénz kis foci...2022. jún. 16. 17:14
21/21 A kérdező kommentje:
Megmondtam az elején már hogy nem szeretnék erről vitatkozni mivel jelenleg válság, bizonytalanság és háború van és ezért gyengül a forint nem azért mert a kormánynak ez a célja. A 400 eurós eurós árfolyamot ettől függetlenül szerintem már régen el kellett volna érnünk. És el is értük volna ha a baloldal nem tartotta volna az inflációhoz képest alacsonyan az euróárfolyamot. 2002-2010-es időszakban kis kilengésekkel 240 forintról mindössze 280 forintra emelkedő euróárfolyam mellett a forint összességében 60%-ot romlott, azaz ennyi volt az említett időszak inflációja. Magyarra lefordítva ez azt jelenti, hogy míg az árak hozzávetőleg 60%-kal emelkedtek az említett 8 év alatt, addig a forint 20%-ot sem gyengült az euróhoz képest. Vagyis szerintem az ideális ezzel szemben az ha az inflációval együtt mozog az euróárfolyam. Azért, mert ahogy inflálódik a forint, úgy gyengül az euróval szemben is, azaz nem nő a rés. Nem lehetséges a külföldről behozott árut egyre nagyobb árréssel értékesíteni vagy olcsóbban adni, tehát ez nem érinti hátrányosan a magyar termékeket. Nem csökkenti a piaci versenyt.
2022. jún. 18. 14:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!