Ha mi fütyüljük ki az angolokat az rendben volt, ha az angolok fütyülnek minket az bunkóság. Hogy is van ez?
Olyan hülye szó, hogy "jóemberkedés." Említetted Martin Luther Kinget, de valahol ő is csak egy néger volt, nem?
21
Jóemberkedést úgy értettem, amikor széles gesztusokkal odaállunk egy ügy mellé, "úgy csinálunk mintha..."-alapon, de valójában semmit nem teszünk. Vagyis érdemi segítségnyújtás, problémamegoldás helyett csak a saját egónkat polírozzuk azzal, hogy mi most mennyire fantasztikus, szolidáris emberek vagyunk. Facebook profilkép keretek cserélgetése, híres középületek adott színre kivilágítása, 1 perc néma csend stb..
Martin Luther King nem csak a feketejogi mozgalmak valódi mártírja, hanem az egyetemes kereszténység is úgy tekint rá.
Most az 1 perces néma csenddel mi a gond? Mit kellene tennie az adott közösségnek, ha meghal valaki? Évtizedes hagyomány, hogyha futballhoz kapcsolódó elhunyt van, akkor 1 percig néma marad a stadion. Vagy már az is baj? Akkor mi legyen helyette, ne is említsük meg? Ezt belevenni a jóemberkedésbe nagy hiba.
Minden tiszteletet megérdemel Martin Luther King, de azért mégiscsak másabb lenne, ha fehér lett volna, nem?
Nem a gyászszünetre gondoltam, az a hivatalos protokoll része.
"de azért mégiscsak másabb lenne, ha fehér lett volna, nem?"
Ha a nagyanyámnak áramszedője lenne, ő lenne a villamos.
1es.
A futyulest mi kezdtuk! En erol beszeltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!