Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fikció: holnaptól vége a...

Fikció: holnaptól vége a benzin árstoppnak - 1.9 euro/L, tehát 760 forintért tudsz tankolni. Mit fogsz csinálni? Kifizeted? Leteszed az autót? Mi lesz a reakciód?

Figyelt kérdés
2022. jún. 11. 17:11
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%

ma 17:22

Erre reagálni akartam valamit, de jobbnak láttam, hogy felesleges.....

2022. jún. 11. 23:41
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Kereslet kÍnálat. Azért ennyi az üzemanyag, mert ugyan úgy visszük, vesszük, fogyasztjuk. Elég érdekes jelenség, hogy ezek szerint ugyan akkora kereslet van az üzemanyagra 800 forintos áron, mint 3-400 forintos áron. Akkor miért is adnák az olajtársaságok olcsóbban?

Igen, furcsa dolog ez... Igen, tudom hogy rá vannak kényszerülve az emberek arra, hogy fogyasszák.

De emlékezzen vissza mindenki, amikor Covid lezárások voltak. 300 alatt volt egyes helyeken az üzemanyag ára. Miért? Mert a kutya nem vitte. Senki nem mehetett sehova. Kereslethez igazodott a kÍnálat.

Most? Mi a helyzet? Megy felfele az ára. Mindenki csak hebeg habog hogy milyen rohadt drága. De ugyan úgy veszi mindenki. És ha holnap 600 Forint lesz, akkor is ugyan annyit fogyasztasz majd belőle. Ha holnapután 900, akkor is.

Miért? Mert rohadt kényelmes mindenki. Azért. Mert mindenkinek kötelező egyedül munkába járnia egy autóval. Mert mindenkinek nagyon muszáj elvinni iskolába a 14 éves gyerekét, ahelyett, hogy elküldené gyalog. Mert rohangálni kell egész nap autóval csak úgy.

Ha mindenki tenne érte, kicsit matekozna, kötne némi kompromisszumot, gondolkodna, és levinné az üzemanyagfogyasztását csak mondjuk 20%-kal. Már előrébb lennénk... Tudom, ez nem lehetséges mindenkinek.

Én év eleje óta nagyjából 50%-kal kevesebb üzemanyagot használok, mint eddig. És nekem ez szinte semmi kompromisszummal nem jár.

Ha valóban rohadt drága lenne, nem fogyna belőle ugyan annyi, mint eddig. :)

Szóval akkor hol van az a határ, amire azt mondjátok, hogy na jó, mostmár elgondolkodok. Mert láthatóan még nem tartunk ott.

Félre értés ne essék, nem csak magunkról beszélek. Unblock az egész világról. Egész EU háborog. Sőt még Amerika is. Az emberek mégsem használnak kevesebb üzemanyagot, pedig tudnának. Akkor kérdem én, tényleg annyira zavar minket? Ha valami zavar, teszek ellene, nem? Ja vagy hogy

mindenki a másiktól várja a megoldást... :D

Talán az elektromos autók elterjedése (is) majd visszaveri kicsit...

2022. jún. 13. 20:06
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Én egyetértek veled, 22-es. Az a baj, hogy sokan csak panaszkodnak és sírnak, de nem akarják kivenni a saját részüket a dologból.

Mi pl. "vidéken" élünk, a férjem a városban dolgozik, szóval ő tényleg kénytelen a kocsit használni naponta, mert nem megy úgy busz, hogy bejusson. Viszont, nekünk van konyhakertünk,

2022. jún. 13. 20:17
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

23-as vagyok, véletlenül elküldtem. Szóval, mi viszont itt vidéken konyhakertezünk, igyekszünk megtermelni maguknak mindent, ha mások is ezt tennék itt kisebb lenne a kereslet a zöldségekre, azaz azoknak esne az ára, ezzel jól járnának a panellakók, akiknek nem tudnak termelni. Ha ők meg tömegközlekedéssel mennének dolgozni, olcsóbb lenne a benzin nekünk, akik rá vagyunk szorulva valóban.

De az a baj, hogy sokan csak kapni akarnak, maguk beletenni nem.

2022. jún. 13. 20:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!