Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért van az EU részéről...

Miért van az EU részéről ekkora felháborodás a hatósági üzemanyagárak miatt,amikor ennél sokkal nagyobb megkülönböztetések is vannak?

Figyelt kérdés

[link]

Ennél sokkal nagyobb diszkriminatívabb intézkedések is vannak.

Ráadásul, itt az autó regisztrációja a döntő és nem az állampolgárság vagy a nemzetiség.Osztrák vagy belga állampolgár is vehet magyar regisztrációs autót.

Sokkal nagyobb diszkrimináció van jelen a munkaerőpiacon az EU-ban.Például a diplomák elfogadását, elismerését illetően.

A hivatalosan, EU törvények szerint, minden EU-s tagállamnak kötelessége elfogadnia a másik diplomáját és egyenlőként kell kezelni.A valóság viszont teljesen mást mutat.

Én saját bőrön tapasztaltam,hogy hiába van nemzetközi cégnél szerzett tapasztalatod, hiába kommunikálsz jól idegen nyelven, nem igazán akarnak pozícióba tenni.

Én konkrétan senior besorolásra és fizetésre interjúztam Ausztriában, Linzben és nem akarták megadni, csak a junior sáv középső részét.Miért is?Vagy azért mert magyar vagyok, vagy azért mert magyar diplomám van és nem osztrák.

Munkaügyi hatóságoknak az ilyen eseteket is érdemes lenne kivizsgálnia, csak nem egyszerű bizonyítani.

2022. jún. 11. 16:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
38%
Az Eu nácizmuson alapuló világszemléletébe nem igazán fér bele, hogy most épp ők az lacsonyabb rendűek. Általában ahhoz vannak szokva, hogy a magyarnak jóval kevesebbet kell fizetni ha náluk vállal munkát és mindezt kizárólag származás alapján megteheti. Ahhoz is remekül hozzá vannak szokva, hogy ha ők pofátlankodnak be a cégeikkel Magyarországra akkor is kizárólag a származása miatt kevesebbet fizet itthon a magyar munkavállalónak mint a magával hozott saját embereinek ugyanazért a munkáért. Visszafelé már, ha valaki velük csinálja ugyanezt, még ha csak nem is kifejezetten származásra kiélezve, hanem a gépjármű rendszámára akkor már azt egy fordított irányú nácizmusnak fogja fel, amiben épp ő az elnyomott és persze ehhez már kevésbé fűlik a foga, mint az általa megszokott nácizmushoz amiben az övé az elnyomó szerep.
2022. jún. 11. 16:43
 12/16 anonim ***** válasza:

A melóval kapcs: kint dolgozok. Egyszerűen magasabbak kint a legtöbb cégnél az elvárások. Az otthoni senior tudás simán lehet, hogy kint csak junior pozícióra elég.

De azt, hogy a nemzetiség miatt nem vesznek fel jobb pozícióra nem tartom valószínűnek. Több cégnél dolgoztam már kint, a seniorok nagy része külföldi volt mindenhol.

2022. jún. 11. 16:44
 13/16 A kérdező kommentje:

12.

A multiknál mindegyik országban egységes az osztályozási rendszer.

2022. jún. 11. 16:47
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

dehogy magasabbak az elvárások

sőt, ami azt illeti a magyarországon még jobban tapossák a teljesítmény, mint ausztriában vagy németországban, mert magyarországon marha sokan megbecsülik magukat egy "irodista" munkakörben, mert soha többet nem akarnak fizikai munkát végezni

el is megy a minőségi munkaerő, és várják tárt karokkal, nagy szeretettel, te meg dolgozhatsz itthon 3 ember helyett a 2 éve beígért előléptetésért, amit úgysem neked adnak most sem, aztán meg eljössz te is

majd a te munkádat is rádobják valakire, aki elég hülye a magyarországi ambíciókhoz

2022. jún. 11. 16:53
 15/16 tobas ***** válasza:
Érdekes, hogy amikor ugyanígy kritizálta az EU az osztrákokat a családi pótlék miatt, akkor az még nem volt baj.
2022. jún. 11. 20:19
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
A magyarok fizetnek többet mivel a piaci ár nem ennyi mi meg fizetjük a külföldieknek a benzint mert ők 6 szoros fizuval nem jönnek ki mi meg ennyire gazdagok vagyunk.Eböl csak annyi lesz hogy, áruhiány lesz nem lesz benzin mert itt van kereslet a szomszédba meg nincs.Aki azt hiszi hogy, ennyi lesz a benzin az idiota.
2022. jún. 11. 22:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!