Most a választások után kaptunk egy erős megszorítás csomagot, mindennek növekedni fog az ára, de néhány terméknek különösen, pl. cigi, pia, chips. Ti örültök ennek?
Lássuk be, magyarok vagyunk. Imádjuk nézni ahogy egy másik magyar szenved, imádjuk nézni hogy másnak rosszul megy a sora, főleg ha minket annak az oka nem érint. Itt az extraprofit adó miatt minden élelmiszernek feljebb fog menni az ára, ez mindenkinek szar, de vannak akiknek még szarabb lesz, akik dohányoznak, sokat isznak, chips-et zabálnak. Egy doboz cigi ára fel fog lőne 2500 forintig. A kocsmáros ismerősöm mondta, hogy retteg mi lesz, mert másfélszeresére kell majd emelnie az árakat (különben mínuszba vagy 0-ra jön ki) és ha emiatt kevesebben járnak majd kocsmába, mert megveszik inkább nagy tételben, vagy külföldről a piát, akkor ő csődbe mehet és akkor mi lesz.
Ugye sokaknak ez nyilván örömet szerezhet, mert ha csődbe megy, akkor el kell majd árverezni a fedelet a feje fölük stb. Az előző válság idején is akinek nem volt hitele az kajánul örült, meg úgy kell nekizett a sok bebukott hiteles kapcsán. Ez van, magyarok vagyunk, ez tesz minket magyarrá, örülünk egymás kárának, ezt Ázsiából hoztuk magunkkal mint mentalitást, még töriből is tanultam anno.
Te örülni fogsz ezeknek a termékeknek a különösen drága emelkedésének?
Én örülök, hogy emelik az árakat, nemrég elhamarkodottan írtam ki egy kérdést a témával kapcsolatban :D
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__11..
Nyugaton tartják a szintet az élelmiszerárak + sok helyen törvényt hoztak, hogy még annak a potom 5%-os inflációt is követnie kell a béreknek egy vagy több éves munkaszerződések esetén! Ami a többi bért is tovább húzza magával.
Itt nem lesznek béremelések, csak áremelések, Európa csúcs infláció.
"Lássuk be, magyarok vagyunk. Imádjuk nézni ahogy egy másik magyar szenved, imádjuk nézni hogy másnak rosszul megy a sora, főleg ha minket annak az oka nem érint. "
Beszél csak a saját nevedben. Te lehet, hogy így érzel, én és sokan mások pedig nem.
"Nyugaton tartják a szintet az élelmiszerárak"
Ne hazudozz.
Sajnos én is inkább arra számítok, amit a 8-as ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!