A magyar emberek miért szeretnek fröcsögni?
Nem kell messzire menni, 10-ból 8 kérdésnél itt a kategóriában is ez megy.
Oldaltól, politikai nézettől, kortól és nemtől függetlenül igaz a legtöbb emberre és a parlamentben is ugyanez látszik. Demagóg fröcsögés.
Nem az a kérdés merül fel, hogy (hasraütés szerű példa) keveset keresnek a tanárok, hogyan lehetne emelni a bérükön úgy, hogy a gazdaság probléma nélkül kidolgozza, hanem az hogy "MeR' a TaNáRoK bÉrE NeM eMeLkEdIk!!", míg a másik oldal diszkréten annyit közöl, hogy "GyÚrCsÁnY jObB vÓt?? A sZoCiK mIt EmElTeK??".
Vagy az egészségügy. Pocsék, alulfizetett és túlterhelt emberek dolgoznak benne (kivéve az orvosokat, ők a bérrendezés óta csak túlterheltek), az állapotok, várólisták és az ellátás pedig magáról beszél. Ugyanakkor az amit mi egészségügyre szánunk, egy röhejes összeg, még milliós bruttó fizetés esetén is mindössze néhány tízezer forint körül van (amíg külön volt szedve a TB, egyértelműen látszott, hogy a sürgősségi ellátásra, háziorvosra, fogorvosra, járóbeteg ellátásra, műtétekre és minden úgynevezett természetbeni egészségügyi ellátásra mindössze a bér 4%-a ment, ami 1 millió forintos bruttó esetén is mindössze 40 ezer forint). Ilyenkor jöhetne a társadalmi (vagy legalább a politikai) párbeszéd, hogy hogyan lehetne úgy növelni az összegen, hogy mindenki ki tudja fizetni, mindenki részesüljön legalább egy élhető szintű ellátásban, ugyanakkor javuljon a színvonal és a bérek se csak a minimálbér/garantált bérminimum növekedésének mértékében növekedjenek az ágazatban.
És még lehetne sokáig menni, ugyanis mindkét oldal (kormánypárti-ellenzéki) előszeretettel tagad le tényeket és mindkét oldal előszeretettel védi tűzzel-vassal saját kis "szentjeit", miközben mindenhol vannak hibás döntések és nem megfelelő emberek.
Ti is tapasztaltátok bizonyára, hogy nálunk nincs értelmes párbeszéd, mindkét oldalon ritkán vannak javaslatok, mindössze fröcsögnek és egymásra mutogatnak.
TISZTELET A KIVÉTELNEK!
De ez miért van így? Ettől miért lesz jobb?
Kérdező be like:
A fröcsögés rossz.
Majd ír 25 sornyi fröcsögést.
Csak jobban álcázza a fröcsögést némelyik fórum.
A reddit pl buborékokat hoz létre, ahol az egymással egyetértők megveregethetik egymás vállát. A buborékon kívülről nem lehet bejutni, mert kitiltanak az ellenkező vélemény miatt.
Ennek köszönhetően az egyes témák alatt úgy tűnik, mintha alternatív világba kerültünk volna, nincs vita, nincs ellenvélemény, csak harmónia.
Ha viszont két ellentétes buborékot összeeresztenének és elvennénk a kontrollt, az idill azonnal megszűnne.
Pont ezért jöttek létre az az oldal: "nem akarok szembesülni mások véleményével, ezért kizárom azt az életemből."
A gyakori cenzúra fasorban sincs ehhez képest, itt azért bőven lehet véleményt kifejteni és vitatkozni, sőt, fröcsögni is.
Szerintem ez még mindig jobb, mint eltorzítani a valóságot egy olyan fórumban, ahol az ellenvéleményeket nem lehet képviselni.
Ilyenkor jön létre az a furcsaság, hogy egy politikai párt hívei meg vannak győződve a győzelmükről, aztán a választások során kiderül, hogy a közelében sem voltak. Reddit Hungary 1.0
Értem, fröcsögés és elfogadhatatlan, hogy megkérdőjelezem az átlag "vitakultúrát". Én mondjuk nem tartom annak, mert nem már-már hitbéli meggyőződéssel szidtam valamelyik oldalt/valakiket, hanem kiemelten 2 példát, amik egyébként minden harmadik kérdésnél előfordulnak. De elfogadom a véleményetek (megjegyzem: senkit nem értékeltem).
Ez ellenére nem érkezett válasz, hogy nálunk mi ennek az oka és miért jó. És a tényt se nagyon cáfolta senki. 7 válaszból 2 azt mondta, hogy máshol is ez megy, a 4-es leírta hogy máshol is ez megy, de van olyan honlap ahol nem látja egymást 2 ellenvéleménnyel rendelkező személy (ez esetenként hamis önigazoláshoz vezet), 1 válaszadó Orbánozott és a maradék 3 válasz ide írta, hogy "haha, te is fröcsögsz, mekkora fröcsögés, ÚrIsTeN".
sztem a válaszolók (az utolsó kivételével) szépen be is mutatták, amit kérdező írt :D
nem tudom rá a pontos választ, de magyarok többsége mindig is olyan volt, mint egy sértődött, beképzelt kisgyerek: csapkod, hőbörög, másokra mutogat, viszont sem gondolkodni, se tenni vmit nem akaródzik neki.
és nem az a fő probléma, h fröcsög, hanem hogy CSAK pofázik, és a gyakorlatban egy nagy 0.
talán nem véletlen lassan minden mutatóban tök utolsó az ország, pont azért, mert a magyarok kb. 70%a egy nagyra nőtt hlye gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!