Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Önök szerint melyik párt fog...

Önök szerint melyik párt fog győzni a 2026-os választáson?

Figyelt kérdés
2022. máj. 31. 01:42
A kérdező szavazást indított:
Fidesz-KDNP
Mi hazánk
DK
MZP párt
Holló rend párt
Libertárius párt
MEMO párt
Munkáspárt
NÉP párt
Más,leírom
22 szavazat
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Fidesz, sajnos. Nincs alternatíva. Az egyesült ellenzék úgy ahogy van egy vicc kategória. Balhé balhé hátán a pártok körül a választás óta. Egymással nem tudnak megegyezni, marják egymást (ilyen az, amikor valakit igazából utálsz, leköpnéd legszívesebben, de összefogsz vele a hatalom és a pénz érdekében), el sem tudnám kèpzelni, mi lenne, ha ezektől függene egy ország sorsa. A Mi Hazánk jó úton halad ahhoz, hogy választásról-választásra erősödjön. Oké, erősen Fideszhez közeli politikát képvisel, távol áll tőlem, de ők legalább a saját programjukkal jutottak be a parlamentbe. Fontos azért az emberek számára a hitelesség. Számomra nem hiteles, mikor egy jobbikos politikus Gyurcsány embere mellett kampányol az utcán
2022. máj. 31. 02:20
 2/6 anonim ***** válasza:
89%
Várjuk meg, hogy egyáltalán lesz-e választás 26ban, most, amikor naponta változik a minket támadók listája, amikor folyamatos vészhelyzetben vagyunk kénytelenek élni emiatt és meg kell védeni a rizsa, akarom mondani, a rezsi csökkentést, nem engedhetünk meg magunknak olyan luxust, mint a választást, csak azért, hogy kockáztassuk az 1000 éves Solymot, vagyis az orosz barátságunkat. Én azt mondom, hogy 26ban egy országos békementet szervezzünk inkább, kapával és kaszával és mutassuk meg a világnak, hogy velünk nem lehet csak úgy MZPzni!
2022. máj. 31. 06:33
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos valószínűleg a Fidesz fog győzni. De én a Libertárius pártra fogok szavazni.
2022. máj. 31. 07:05
 4/6 Dzsonszi ***** válasza:
93%

#2 "Várjuk meg, hogy egyáltalán lesz-e választás 26ban, most, amikor naponta változik a minket támadók listája, amikor folyamatos vészhelyzetben vagyunk"

Jaj Istenem, nem untad még meg ezt a szöveget? A mostani választás előtt is percenként olvastam, hogy a Covid vészhelyzet miatt nem lesznek választások, diktatúra lesz, vagy csak oltásigazolvánnyal lehet szavazni menni... Aztán nem lett ebből semmit. Legalább egyszer mondanátok valamit a jövővel kapcsolatban, ami be is igazolódna

2022. máj. 31. 07:22
 5/6 anonim ***** válasza:
68%
Nem, mert ezt egy életen át kell játszani, amig feszül a húr!
2022. máj. 31. 08:02
 6/6 anonim ***** válasza:
97%

Igyekszem objektív lenni, nem fejtem ki inkább, hogy én mit szeretnék.

A Fidesz egyértelműen jó helyzetben van. Nagy ellenzéki összefogás nem gondolom, hogy megérné megint, mert olyan szépen lehetne rá lejárató kampányt csinálni a mostani dolgok miatt, pláne, ha megint odacsapják magukhoz Gyurcsányt. A legtöbb párt magában gyenge, talán a Momentum, a DK, és a Mi Hazánk az, akik kicsit ismertebbek, az utóbbi kettő még jelentősebben vidékieket is meg tud szólítani jelenleg is. Viszont a DK esélytelen Gyurcsánnyal, de nélküle is, lévén, hogy az átlag, politikát nem gyakran követő szavazók nem feltétlenül vannak tisztában más dk-s politikusokkal, max Dobrev Klárával, de azzal meg az a baj, hogy rá lehet mondani, hogy az asszonyt háttérből irányítja Gyurcsány. A Mi Hazánk erősödik, legalábbis a volt Jobbikos szavazók egy részét fel tudja szívni, de nem hinném, hogy négy év alatt nő annyit, hogy egyedül kormányt váltson, az meg tőlük elég nagy karaktervesztés lenne, hogy akkor mit tudom én Momentum-DK-Mi Hazánk összefogás legyen, ezt már láttuk a Jobbik esetében is, látjuk mi lett belőle. Illetve talán túl radikális, de azt még esetleg vidéken be is jöhetne, ha nem lenne roma ellenes. A romák nélkül viszont nem lehet nyerni, ők sokan vannak. A Momentum nagyon nehéz kérdés, velük az a baj, hogy a liberális fiatalokat szólítják meg leginkább, ami nem egy jó stratégia egy öregedő társadalomban, ráadásul a fiatalokat köztudottan nem annyira érdekli a politika, plusz a liberális fiatalok leginkább a fővárosban vannak. Szóval nem érnek el vidékre, ezen kéne csiszolni, hogy szélesebb korcsoportot, és ne csak Budapestet tudják megszókítani, és akkor ebből még lehet valami, de következő választásra ez kevés. Kutyapárt ahogy észrevettem növekszik, fiatalokat be tud vonzani a humorral, jelen vannak legalább a nagyobb városokban egy kis járdafestegetéssel meg ilyenek, politikailag viszont hiába kezdenek túllépni a viccpárt kategórián, a név miatt komolyanvehetetlen, név váltás miatt talán újra kéne építkezni, a poénból szavazókat bukná, jelenleg viszont hiába komolyodik, a programja nem éri el az átlagot, csak a politika iránt érdeklődőket, de a bejutási küszöb meglehet. A Jobbik az haldoklik, nem hiszem hogy érdemes erről többet mondani. A MEMO egyébként rejthet egy-két meglepetést, hiszen ilyen rövid létezés után azért az 1% meglett, ha folytatja, építkezik, talán parlamentbe juthat akár a következő két választáson belül, de nagyobb eredményre bőven várni kell, még túl sok a techinkára nem nyitott ember, ehhez meg kell egy minimális generációváltás.

2022. máj. 31. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!