Mi a véleményetek a román viselkedésről Novák Katalin erdélyi látogatása kapcsán ?
Kivágni egy szót egy beszédből és amiatt ráfogni, hogy rasszista, elég kontraproduktiv.
Minden közszereplőnek vannak rosszul megfogalmazott gondolatai. Ha valaki ezt forditja ellene és minden bőrt lehúz róla, az sokkal inkább őt minősiti.
Ahhoz képest, hogy lerasszistázták, messze jobb kapcsolatot ápol a magyar zsidósággal, cigánysággal,határontúli magyarokkal mint bármely más párt.
"Kivágni egy szót egy beszédből és amiatt ráfogni, hogy rasszista, elég kontraproduktiv."
Akkor is, ha az a szó a FAJ ???? :-))))))
Nevetséges vagy - és ezt erdélyi magyar emberként mondom!
Nekem a pofámról szakadt le a bőr az orbán beszéde hallatán - ezt Hitler is elmondhatta volna.
Nem volt kiforgatva a kontextusából, SAJNOS! Bárcsak ki lett volna forgatva, és a román sajtó hazugsága lenne az egész (nem lepne meg, kitelik tőlük). De SAJNOS NEM AZ!
Ezt senki nem adta a szájába! Ő maga beszélt KEVERT FAJÚ népekről és tiszta FAJÚ népekről!
És arról, hogy az Európán kívüli FAJÚ népekkel az európai fajú népek ne keveredjenek.
Mondja ezt ERDÉLYBEN!!! Ahol élnek magyarok, akik Európa és Ázsia határáról érkeztek, de élnek zsidók is, akik Kis-Ázsiából jöttek, illetve cigányok is, akik Ázsiából (Indiából) származnak.
És Romániában él 40 ezer ŐSHONOS török, 30 ezer ŐSHONOS tatár a Fekete-tenger partján, ázsiai származású kisebbségek!
Itt élnek ÖRMÉNYEK, sokunk ősei között is találhatóak, itt élnek köztünk a kunok, besenyők, avarok leszármazottai.
Miféle árja duma ez????
Vagy ha nem rájuk célzott, nem a zsidókra, cigányokra, törökökre, tatárokra, örményekre - AKKOR KIRE?????
Akkor "NIGGEREZNI" AKART??? Azon túlmenően, hogy Romániában nem élnek nagy számban feketék, ennek MI ÉRTELME???
Magyarázd már el, mi a nem-rasszista magyarázata a szövegének???? Mifélék a kevert FAJÚ emberek???
Kik az európai FAJOK és kik az Európán kívüli FAJOK??? Mi, magyarok melyik vagyunk, az Urál vidékéről érkezve a honfoglalás korában????
Miről beszél ez az ember, aki a miniszterelnökötök?????
24, esetleg vedd be a nyugatóidat.
Olvasd vissza, amit és ahogyan most idehánytál, ebben a kommenteben több gyűlölködés van, mint abban a beszédben.
Nekem nem szakad le a bőr a pofámról, mert tényleg léteznek tiszta és kevert fajok, rasszok, a nemzetállamok törekvése tényleg az, hogy minél heterogénebbek legyenek, tényleg nem szeretnénk migránsország lenni ...stb.
A faj szó negativ konnotációt kapott Hitler fajelmélete miatt,nem polkorrek, mert mindenki Hitlerre és az árja elméletre asszociál róla. Lehet, hogy ideje lenne ezt levetni, mert az is ijesztő, hogy nem mondhatom ki, hogy "faj", mert automatikusan lenáciznak miatta.
Rosszul fogalmazott, de senki ellen nem gyűlölködött és nem lett náci. Szerintem baromira nem érdeklik a Romániában élő őshonos kisebbségek sem.
25 Hányni a miniszterelnököd hányta szembe az egész hallgatóságát - rasszizmussal és fajelmélettel. Én nem hánytam, én mélységesen meg vagyok botránkozva azóta is a szavain - és ennek adtam hangot.
És nemcsak formai problémák voltak a beszédjével, hanem TARTALMI problémák is. Ha sokkal szebben csomagolja be a fasizmust, akkor sem lenne szimpatikusabb - így legalább őszinte volt és egyenes!
A lényegen nem változtat: ELTÉVESZTETTE A HÁZSZÁMOT! Ez Magyarországon lehet, megy, itt nem megy.
Idejön Erdélybe, ahol évszázadok óta élünk együtt magyarok, székelyek, románok, szászok, svábok, cipszerek, örmények, zsidók, cigányok (gáborok, oláhcigányok, bejások, romungrók), krasovánok, szerbek, ruszinok és szlovákok, és elkezd a keveredés ellen beszélni, megkülönböztetni európai és Európán kívüli emberfajokat!
Akkor velünk mit csináljanak a románok? Mi európai faj vagyunk vagy ázsiai???? A zsidókkal mit kell csinálni? A cigányokkal mit? Az örményekkel mit???
Bejön egy országba, ahol 12 bejegyzett ŐSHONOS kisebbség él SZÁZADOK ÓTA, ahol 30 ezer ŐSHONOS török és 30 ezer ŐSHONOS tatár él a Fekete-tenger partján, ahol az országnak van 300 éve saját MUFTIJA, ahol 500 éves mecsetek és zsinagógák állnak! És 1000 éves magyar templomok!
Bejön IDE és fajkeveredésről beszél!
Abban az Erdélyben, ahol utoljára a második világháború idején volt magyar világ - és annak is a Holokauszt lett a vége!!! 200 ezer magyar ajkú zsidó deportálása!
Ha neki a soknemzetiségű Erdélyben ez az üzenete 2022-ben, akkor NO COMMENT, akkor menjen inkább haza és nyomassa ott a rasszizmust, ahol kétharmaddal jutalmazza a népe érte!
Itt ez ÉRTELMEZHETETLEN! Kit kellene kivetni magunk közül? Akinek van egy őshonos török nagynényje, egy cigány bácsikája, egy örmény nagyanyja vagy egy zsidó dédikéje????
Kivel is ne keveredjünk? És főleg MI KÖZE HOZZÁ NEKI????
Ki az öreganyám hívta ide és kérte fel életmódtanácsadónak Erdélyben???? Mi köze hozzá, kivel keveredek, ha nekem úgy tetszik???
Menjen haza és óvja a saját országának a faji felsőbbrendűségét és árja tisztaságát! Szégyelltem magamat, égett a pofám, hogy az én "anyaországom" miniszterelnöke kiáll a Székelyföld közepébe ilyeneket mondani!
És abszolút nem érdekel semmilyen szerecsenmosdatás. Az az egy érdekelne, ha kiállna ugyanott és bocsánatot kérne! Az hidegen hagy, hogy te itt most ügyesen "megmagyarázod" a szavait - mintha nem értenék magyarul s nem hallottam volna a saját füleimmel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!