Az elmúlt tíz év során miért csúszott későbbre a "tax freedom day", amikor elvileg ez az adócsökkentés kormánya?
2012-ben már felmerült: https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__30..
A Tax Freedom Day az év azon napját jelöli, amikor már nem "az államnak termeljük a pénzt", hanem magunknak. 2008-ban ez még május közepén volt, a legutolsó statisztika szerint már június végére esik.
nem tudom a wikipédia szerint hogy jött ki az a 38%os adóék, amikor az SZJA önmagában 36% volt a fizetésed nettó 150 feletti részére
most pedig egységesen mindenkinek 15%
#5 SZJA-n kívül más adónem nem is létezik?
Azta, ezért imádom ezt az oldalt. Az ilyen közgazdász szakprofesszoroktól mindig lehet újat tanulni. Nem is értem mi lehet az a kéttucat új adónem, amit azóta bevezettek. Biztos csak dísznek van, fizetnie meg nem kell senkinek.
"SZJA önmagában 36% volt a fizetésed nettó 150 feletti részére"
Alatta meg 0%-ról indult, és kb 300 ezres bruttó fizetésig tartott az adójóváírás. A nettó átlagfizetés meg 122 ezer volt, szóval a többséget amúgy sem érintette a többsávos adózás.
"nem tudom a wikipédia szerint hogy jött ki"
oDaVaNíRvA
Source: Hungarian Central Statistic Institute
nem 0%ról indult az, mert csak SZJA mentes volt a jövedelem nem pedig adómentes
"Nem is értem mi lehet az a kéttucat új adónem, amit azóta bevezettek. "
mert a balliberális hergelőportálok ezt írták, és már félsz megkérdezni :DD pedig ebből egy szó sem igaz
az megvan, hogy a szocik 10%-ot emeltek az ÁFÁ-n?
a fidesz meg 2%-ot
mégis mikor ordítanak a selejtek? VILÁGBAJNOKÁÁFAAAÓÓRBÁÁÁN
"nem 0%ról indult az, mert csak SZJA mentes volt a jövedelem nem pedig adómentes"
Szóval, ha akkorról van szó, az összes adónemet figyelembe kell venni, most meg kizárólag csak az SZJA-t. Értettem elvtárs!
"pedig ebből egy szó sem igaz"
Netán kérdezd meg a hiteles, előrehaladó jobódali hírportáloktól, hogy hány adónem létezett akkor, és mennyi van most.
"az megvan, hogy a szocik 10%-ot emeltek az ÁFÁ-n?"
Matematikus professzorhoz van szerencsénk? 2002-ben 25% volt, 2010-ben 25%, akkor GYÚÚÚÚCCSSSSSÁÁÁÁÁNNNNYY!! (bár 2008-ban meg 20%)
Amúgy professzor úr, az SZJA mennyivel csökkent 2002-2010 közt?😁
bírom ahogy a 8 általánosát is kegyelemre megkapó emberek arcokodnak
sorolj már fel ezek közül az adók közül néhányat
és arra is felhívnám a figyelmed, hogy a szocik az alapvető élelmiszerek áfáját emelték 5% ról 25%ra
ja, ezt nem is tudtad, te 8 általánosssal rendelkező dobrevrenddel kitüntetett DK-s bértroll, hogy az ÁFA nem minden termékre ugyanúgy vonatkozik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!