Miért nem támogatják Karácsonyék a Liget Projektet?
A Magyar Zene háza nagyon jól néz ki de körülötte körbetérkövezték, nem parkos. A Néprajzi múzeumot naponta látom, egy trékősivatag közepén álló szürke, ocsmány épület, a zöld tető az egyetlen jó dolog benne..
mondom ezt úgy hogy rühellem karácsonyékat de a liget projekt is a szokásos fideszes erőpolitikával lett végigtolva, 0 egyeztetéssel bárkivel.
"A múzeum helyett, neked jobban tetszett a parkoló"
Ezt az érvelési hibát fals dilemmának hívják - úgy teszel mintha csak ez a két opció létezett volna hogy ott csak parkoló lehet vagy egy ocsmány szürke betontömb.
Megsúgom lehetett volna ott is park vagy egy normális épület.
Azon kívül, hogy egy szép park helyett rengeteg beton kerül oda...
Az is kérdés, hogy ki akar múzeumkerületet? Miért kéne a múzeumokat egy helyre csoportosítani?
Tegye fel a kezét az, aki turistaként vagy családi programként cisnált olyat, hogy bement egy múzeumba, végignézte, kijött, átment a szomszéd múzeuma, végignézte, kijött, bement a harmadik múzeumba stb....
Semmi baj nincs azzal, ha a múzeumok elszórva vannak a városban. Legalább azzal, hogy odamész, útba ejted a környező fagyizót meg a város több részét is megnézed. De senki nem csinál, vagy legalábbis nagoyn kevesen csinálnak múzeumtúrát.
Szerintem az rendben van, hogy romos épületeket ledózerolnak a ligetben és a helyére odaraknak egy újat.
Az is rendben van, hogy egy parkoló helyére építenek.
De a zöldterület helyére még odarakni 2-3-5 épületet tök fölösleges.
Amúgy meg ott a népliget. Jó nagy terület, senki se használja. A megközelíthetősége is oké. Inkább oda kéne egy-két múzeumot rakni.
19
Ha én létrehozok egy szervezetet ami mondjuk a kutyasétáltatásért való jogot tolja, és van egy akármilyen helyzet, ahova odaállok, hogy "Oké, de a kutyasétáltatást se felejtsük el, ahhoz ez meg ez lenne a legjobb"...
Attól én még ugynaúgy civil maradok. KÉpviselem az egész város érdekeit? Nem. Én a kutyasétáltatókat képviselem.
BUtaság azt gondolni, hogy a "X ügyért küzdők civil szervezete" mindenért is küzd, nem csak azért, amit a zászlójukra tűztek, illetve azt, hogy ezek nem civilek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!