Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az LMP miért támogatja inkább...

Az LMP miért támogatja inkább a Fideszt, mint az MSZP-t?

Figyelt kérdés
én úgy tudtam, hogy baloldali párt, és a régi SZDSZ-hez van nagyon sok köze...
2010. szept. 18. 13:00
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
1. Mert a Fidesznek van több hatalma, jelenleg ez erről szól. 2. Meg akarják szólítani azokat a baloldali szavazókat, akik kiábrándultak az MSZP-ből.
2010. szept. 18. 13:01
 2/10 anonim ***** válasza:
93%
Mert az MSZP-t akarják legyőzni, kiiktatni, el akarják foglalni a baloldali teret és ők akarnak lenni a FIDESZ váltópártja. Ezt ki is mondta párszor a vezetőjük. Szerintem ez nem fog sikerülni, de minden esetre ők ennek jegyében nyírják az MSZP-t.
2010. szept. 18. 13:05
 3/10 anonim válasza:
50%
Az SZDSZ is inkább a jobboldalt támogatta az elején (MDF) csak miután csődöt mondtak így átálltak 2/3-os Horn kormányhoz!Ha Jobbik nyert volna,állítom hogy Jobbik pártiak lennének!A libsik a világ legnagyobb férgei ezt elhiheted.
2010. szept. 18. 13:06
 4/10 anonim ***** válasza:
77%
Miért húznának hozzájuk, ahhoz húznak akinek igaza van valamiben és nem elvből csak mert hűha én baloldali vagyok... Ezért szavazok én rájuk... Mert tudják, h mit kell tenni
2010. szept. 18. 13:06
 5/10 Dymo ***** válasza:
96%
mert az mszp-t mindenki rühelli. bármilyen kapcsolat lenne közöttük,szavazókat veszítenének
2010. szept. 18. 13:49
 6/10 anonim ***** válasza:
46%

Mert az elődeik (szdsz) az mszp-vel bratyiztak, de nagy volt a bukta, így ők már nem bírják a mszp-t, és bár a FIDESZ-t sem, de tudják, hogy feléjük húzni kifizetődőbb lehet nekik. Ugyanolyan aljanép, mint az szdsz volt.

Aki pedig itt azt írta, hogy az mdf mint jobboldali párt, na de kérem..

2010. szept. 18. 14:28
 7/10 anonim ***** válasza:
75%

Nem tudom, honnan veszed, hogy az LMP támogatja a FIDESZ-t. Elképzelhető, hogy valamilyen kérdésben pont egyetértés volt e két párt között, de ez aligha jellemző. Meglehetősen ellentétes álláspontot képvisel e két párt a legtöbb kérdésben, és az alapértékeik is eltérnek. Más kérdés, hogy az MSZP-től is ugyanekkora (vagy majdnem ugyanekkora) távolságra vannak.

Azt jól tudtad, hogy baloldali párt, de nem mindegy mit értünk alatta. Az MSZP és az LMP baloldalisága között igen erős különbség van. Ha egy erősen baloldali beállítottságú értelmiségivel besdzélgetsz, ő az LMP-t liberálisnak fogja mondani, mert számára már az is casus belli, hogy egy párt elfogadja valamilyen szinten a kapitalizmust. Ha meg egy szélsőjobbos gondolkodású ember véleményét kérdezed, akkor szimplán nemzetidegen és teljesen mindegy, hogy SZDSZ vagy LMP vagy MSZP, de talán még az MDF vagy a FIDESZ is hasonló kategória nála.

Ha viszont képes vagy olyan árnyalt különbségtételre, hogy felismerd az LMP baloldaliságát, akkor hogy írhatod, hogy az SZDSZ-hez van sok köze? Az SZDSZ és az MDF voltak az utóbbi időben azok a pártok, amelyek határozottan kapitalizmus- és piacbarát politikát képviseltek. Az LMP baloldalisága épp az ettől való eltérést mutatja. Más kérdés, hogy pl. egy SZDSZ szavazó szempontjából a mai négyesből általában az LMP a legkisebb rossz.

2010. szept. 18. 14:28
 8/10 anonim ***** válasza:
46%
Az LMP egy kaméleonpárt, és a legrosszabb, legálszentebb az elmúlt 20 évben. Schiffer a leggusztustalanabb zsidó ma Magyarországon. Nincsenek elveik. Utálják az MSZP-t, mert a legtöbben utálják.
2010. szept. 18. 16:04
 9/10 anonim ***** válasza:
76%

Igaz, az lmp nem támogatja a FIDESZ-t, éppenhogy támadja, ahol éri. De van olyan pont, amiben egyetértenek, és ha már ez így van, a kormánypárt mellé állva (ebben a kérdésben) azt remélik, hogy egyrészt az megvalósul, másrészt kapnak egy kis szimpátiát a néptől.

Az mszp-től és a jobbiktól valamivel többre tartom, de a susnyásban járnak ezek is! Nekem erről mindig a lumpen szó ugrik be :D

2010. szept. 18. 17:45
 10/10 anonim ***** válasza:
91%
Mert ha az LMP a politikai értelemben "leprás", szalonképtelen MSZP-hez közeledne, akkor azonnal elvesztené mostani csekély szavazótáborát is. Ugyanez történt az MDF-fel, intő példa.
2010. szept. 19. 02:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!