Hogyan lehetséges ma Magyarországon a jelenlegi családvédelmi politika mellett, hogy egy egyedülálló nagyszülőnek 80 ezer forintból kell megélni pár hónapos unokájával együtt?
Két évvel a nyugdíj előtt 38 éves munkaviszony után felszámolták a munkahelyemet.
NYESre (nyugdíj előtti segélyre) lettem jogosult, ami havi 68-70 ezer forint.
Közben a négy hónapos kis unokám gyámja lettem.
GYES nem jár, mert a NYES kiüti, csak néhány kisebb önkormányzati támogatás időnként és a családi pótlék.
Tartásdíj sem az anya, sem az apa részéről nem behajtható.
Ez az összeg jóformán még rezsire, pelenkára, tápszerre sem elég, nem egyszerű beosztani.
Kívánok minden rosszindulatú szemetladanak sok hasonló, vagy még nehezebben megoldható fasza problémákat.
Szégyelljék magukat addig is, mélységesen!
Szerintem nagyobb szégyen, hogy másokra hárítod a józan gondolkodásra képtelenségedet, - de te tudod! Egyetlen egy eset van, ami valamilyen szinten "mentségül" szolgálhat, - ez az, ha a szülők váratlanul elhunynak balesetben! Minden egyéb az a kategória, hogy hagytad magadat balekká tenni.
Ez pedig nem mások hibája, - bármennyire is azt szeretnéd bizonyítani, hogy nem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!