Orbán Viktor illiberális Magyarországában miért ennyire szélsőségesen balliberális gyakorlatok vannak, ha bűnözők jogainak megvédéséről van szó?
Még a nagy libsi USA- ba is kiteszik közszemlére a bűnözők nevét képét. Itt meg úgy vannak védve, mint hogy egy becsületes törvénykövető embert nem védi úgy a jogrendszer....
Meg a rendőrök kb csak dísznek hordják a fegyvert, mert ha rálőnek a rendőrökre támadó őrjöngő drogosra, abból országos botrány lesz.
Mi ez a nagy libsi tempó?
A Black lives matter tombolna örömében, ha ilyen kiherélt nulla rendőrségük lehetne mint Magyarországnak.
Az utolsó mondatod pont üti az összes előzőt.
Ott zavargások voltak a BLM mozgalom keretén belül, nálunk ez (pl. cigányokra átfordítva) sosem fordult elő.
"Még a nagy libsi USA- ba is kiteszik közszemlére a bűnözők nevét képét"
Ez Magyarországon is így működik. Akit a bíróság elítélt, annak a nevét és a képét szabadon nyilvánosságra lehet hozni. A különbség az, hogy az USA-ban ez a gyanúsítottakra is érvényes, ami szvsz egy civilizált jogállamban irtózatosan gáz. Attól még, hogy engem vagy téged valaki megvádol, még nem jelenti azt, hogy bűnözők lennénk, azt majd a bíróság fogja megállapítani.
"Meg a rendőrök kb csak dísznek hordják a fegyvert, mert ha rálőnek a rendőrökre támadó őrjöngő drogosra, abból országos botrány lesz."
A rendőr nem egyszemélyben bíró, esküdt, és végrehajtó. Nem azért hord fegyvert, hogy majd ő eldönthesse, hogy ki érdemel halálbüntetést, és ki nem, hanem azért, hogy meg tudja védeni magát olyan helyzetekben, ahol az életére irányuló bűncselekményt próbálnak véghezvinni (ami a rendőrök munkájából fakadóan viszonylag gyakori). A rendőr feladata az, hogy a törvények betartását ellenőrizze, és ha valakinél felmerül a gyanú, hogy bűncselekményt követett el, akkor biztosítsa annak a körülményeit, hogy a bűnelkövetés tényét a bíróság megállapíthassa (ebbe beletartozik a nyomozás, de az is, hogy az illető egy darabban eljusson a törvényszék elé, hiszen hullákat nem lehet elítélni).
Magyarországon, ha a rendőr akár csak előveszi a fegyverét, azt automatikusan egy nyomozás követi, hogy ez a cselekvés indokolt volt-e. Nem véletlenül, ugyanis a lőfegyverek ontológiailag veszélyes eszközök, a céljuk az, hogy mások életét kioltsák. Mindenki, aki lőfegyver közelébe akar jutni, először jól beverik a fejébe, hogy fegyvert CSAK ÉS KIZÁRÓLAG olyan célpontra fogunk, amelyet el is tervezünk találni. A lőfegyver nem arra van, hogy nyomatékosítsuk az akaratunkat, hanem arra, hogy annak elsütésével a célpontot semlegesítsük. Ez ugyanúgy igaz a sportlövészekre, a vadászokra, a katonákra, és a rendőrökre is.
"Ott zavargások voltak a BLM mozgalom keretén belül, nálunk ez (pl. cigányokra átfordítva) sosem fordult elő."
Én hallottam olyan esetről, hogy kimentek a rendőrök a gettósokhoz, mert a "gázsi" magától nem akart bevonulni a börtönbe. A dikkek meg vasvillával meg betondarabokkal dobálták meg a rendőröket, amire ők max egy kis könnygáz oda spriccolgatásával válaszolhattak.
"Az utolsó mondatod pont üti az összes előzőt."
Konkrétan miben?
A BLM többek között pont azért lobbizik, hogy a rendőrség anyagi finanszírozása, és jogkörei legyenek lecsökkentve.
4-es, hülyeséget beszélsz!
A rendszerváltás előtt is ugyanolyan szigorúan vették a fegyverhasználat jogosságának elbírálását.
Emlékszem egy esetre, amikor a rendőrt már ellökte a bűnöző, és közvetlenül fenyegette az életét, amikor a rendőr földön fekvő helyzetből rálőtt. Utána vizsgálat indult, szerencsére ártatlannak tartották. A végén a rendőrt is meghallgatták, ő szó szerint ezt mondta:
"Az elvtársak egész délelőtt azon vitáztak, hogy én jogosan használtam-e a fegyveremet. Nekem akkor kb. fél másodpercem alatt kellett ezt eldöntenem. Úgy érzem, helyesen döntöttem."
"miért ennyire szélsőségesen balliberális gyakorlatok vannak"
Nincsenek. Már 12 éve kizárólag illiberális gyakorlatok vannak.
Ezt az állítást pont azok a tények
cáfolják amit leírtam...
Milyen tények?
-Azt írtad, hogy a liberális USA keményen bánik a bűnözőkkel. Rendőrök minden eszközzel védhetik a törvényt és rendet. (meg amúgy az ön-, és tulajdonvédelemhez is több joguk van az embereknek)
-Míg nálunk fordítottja van, szinte a bűnözőt védik a törvények. Rendőrök meg semmit sem tehetnek.
Na szóval, a büntető törvénykönyvet, büntetőeljárásról szóló törvényt, szabálysértési törvényt, és gyakorlatilag minden jogszabályt a 2/3-os kormány teljesen átírt a saját szájíze szerint. Akiknek ugye semmi köze a liberalizmushoz, számukra szitokszó.
Fagyállós gazda rémlik? Kormánymédiában az elkövetők felé megy az érzékenyítés.
https://www.youtube.com/watch?v=KAKUL4-Bo4w
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy fordítva ülsz a lovon. Ha nem tetszik a jelenlegi helyzet, talán attól kellene számon kérned, akik 12 éve 2/3-dal ülnek a Parlamentben.
"gyakorlatilag minden jogszabályt a 2/3-os kormány teljesen átírt a saját szájíze szerint. Akiknek ugye semmi köze a liberalizmushoz, számukra szitokszó."
Ja, ahogy a bolsevizmus meg a baloldaliság is szitokszó neki, aztán valahogy még is ők vezették be a hatósági árakat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!