Trianon. Miért csak velünk toltak ki ilyen durva módon? Németországot miért nem büntették meg?
Miért csak minket szopattak be, már akkor is mi, magyarok csesztük a csőrét az egész világnak?
Nekem itt fehér folt, valaki leírná? Valami extrém veszélyt jelentettük, míg nagy Magyarország volt, vagy extrém módon utáltak minket? Vagy miért, milyen logika mentén?
7 Igen ez a baliberális narratíva,a románság mikor is kezdett betelepülni? (14.sz).A szlovákok elődjei a cseh-morvák? Szintúgy a korban Luxemburgi Zsigmond alatt. Milyen elnyomás az ahol cirka 700 éve köszönik szépen megvannak?
Amúgy meg a magyarság dominanciájának elvesztése a térségben a török hódoltság utáni időszakban történt meg.
Felejtsd el ezt a elnyomásos hülyeséget,a monarchia idejében több joguk volt a nemzetiségeknek mint most a 21. századi Ukrajnában.
11, értsd: Saját nyelvük van, saját kultúrájuk van, saját szokásaik vannak, mégis más országában élnek.
Nem kell ezt túlbonyolítani meg hüppögni rajta, a szuverenitásra minden homogén közegnek igénye van. Ahogy az íreknek és a katalánoknak is igénye van rá a mai napig, mert más országában élnek.
"Ausztriától is elvettek valamit?"
Többet mint tőlünk. Területileg nehéz összehasonlítani, mert azt a Galíciát is elvesztették amit 150 évvel korábban szereztek és nem volt számottevő német lakossága, de egyébként elvették Dél-Tirolt, Krajnát, Dél-Stájerországot, Sziléziáét meg a Szudétákat. A Monarchia 12 millió németjéből 5,5 millió került Ausztrián kívülre.
ma 12:26
Ezen gondolatmenet alapján hasonló okok miatt van a ribilió ukrajnában is. Ugye?
17, ahogy érzed.
Én nem látom értelmét annak, hogy vendégként tekintsünk olyanokra, akik fél évezred óta velünk vannak, de kinek mi, elfogadom az álláspontodat.
"15, hát én azt nem hasonlítanám ehhez."
Pedig vannak hasonlóságok. Csak más a keret, korszak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!