Mi az oka annak, hogy Schiffer Andrást a jobboldali és a baloldali szavazók többsége is tiszteli és ad a véleményére?
Egy szóval se mondtam, hogy hőbörögni kell, meg nagyotmondani, de mégis miként viszonyuljon az ember egy olyan párthoz, ami nem is akarja a programját megvalósítani, hiszen arra csak kormányzati szerepből van mód és esély. Miért szavazzak egy ilyenre?
Mert amúgy nem kikényszerített válasz volt, hanem önként beszélt róla.
11
Megfordítom a kérdést. Miért szavazzak egy olyan pártra, amely még az esélyeit sem képes felmérni?
Egy párt, amelyet a közvélemény kutatók kb 5%-ra becsülnek mégis hogyan beszélhetne arról, hogy kormányra jut? Vagy jobb lenne az a helyzet, ahol a párt tagjai, a vezetője, a támogatói, a más pártok támogatói és konkrétan MINDENKI tudja, hogy esélytelen a kormányra jutás, de ők azért erről hadoválnak? :D
Szerintem nem, de hát ízlések és pofonok.
Tényleg mindenkinek más a politikai habitusa, mindenki mást tart jónak, másban hisz, szóval teljesen legitim, ha te győzelmi ígéretet vársz egy Parlamentbe jutási küszöb körüli párttól. Én viszont butaságnak látom ugyanezt.
Mint mondtam nem kell döngetnie a mellét, de nehogy már feltartott kézzel menjen neki a választásnak. Ne beszéljen győzelemről, ha nem látja esélyesnek, de ne mondja azt, hogy nem is akar győzni. Ha ő nem akarja, akkor én sem akarom és keresek mást, aki nem adja fel már a rajt előtt.
Hát politikus a nyomorult. Tudjon már úgy beszélni, hogy higgyek benne ha a szavazatomért teper.
Schiffer egy szélkakas, egy politikai szélhámos, ami onnan látható, hogy már fiatal korától ezt teszi - orbánnal, gyurcsánnyal és a többi léhűtővel együtt a fiatal mozgalmakban - hol ide, hol oda csapódva , de olyna ügyesen, lavírozva hogy ne lehessen rá mondnai, hogy ide vagy oda tartozik.
Onnan lehet tudni, hogy csaló, hogy időnként a demokratikus értékekkel szemben fogalmazza meg a véleményét.
pld az orbáni maffia ellen sosem politizálna direkt,és kitartóan, ahogy hadházy teszi pld. hiszen azzal veszélyeztetné az egzisztenciáját. így van, amikor az ellenzékbe köt bele inkább, ha talál valami apróságot. a lényeg, hogy ne mutatkozzon elkötelezettnek, mert akkor nem tudna a független megmondó szerepében tetszelegni.
a hatalomtól fél, de attól is, hogy a hatalom emberének tartsák. egy gyáva megalkuvó alak, aki ügyesen forgatja a szavakat,a mit egy átlagember nem tud értelmezni kontextusában.
Te ismered a szavazók többségét? Beszélgetsz is velük. és ők mondták, hogy ők adnak Schiffer András véleményére? Vagy ha nem akkor honnan veszed a kérdésedbe rejtett állítást.
Kérdezni úgy kell, hogy benne ne állíts. Ez a válaszolók dolga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!