Budapesten miért nincs vidámpark? Egy Európai főváros vidámpark nélkül?
Kellett a terület a kormánynak, hogy a helyére építsenek 100 milliárdokért egy nagy semmit, egy 10x-esen túlárazott biodómot, ami sosem készül el.
Ugyan olyan nulla, mint a kormány.
Kérdező, VOLT vidámpark.
Csak látogató nem volt elég ahhoz, hogy fenn is lehessen tartani.
Amikor kiderült, hogy fél évvel később be fogják zárni, akkor mindenki - én is - rádöbbent arra, hogy milyen régen is volt a vidámparkban, mennyire jó is az, hogy 5500Ft-os napi belépőért végig lehetett benne próbálni mindent. Akkor, abban a pár hónapban volt akkora forgalma a Vidámparknak a fővárosban, ami önkormányzati meg állami támogatással együtt már elég lett volna a park üzemeltetéséhez.
De előtte egy évtizeden át termelték a veszteséget, a játékok elöregedtek. Az emberek a virtuális térben, a számítógépes játékokban találták meg helyette a szórakozásukat és ha már pénzt adta ki, akkor mentek inkább az ország más tájára egy fürdőbe, kalandparkba. Ahogy én is a gyerekeimmel.
Igény lenne rá, de az akkori 2013-as állapotában nem volt tovább üzemeltethető. Abban reménykedtek, hogy majd az üzleti lehetőséget meglátja egy befektető és valahol Budapest határában, zöldmezős beruházásként létrehoz egy kisebb de modernebb vidámparkot, ami tényleg vonzza majd az embereket és amiért hajlandóak lesznek fizetni. Hát nem volt ilyen beruházó eddig, mert ***va sokba kerülne és sok idő alatt térülne meg.
A vidámpark pedig pont nem olyan beruházás amit állami vagy önkormányzati pénzből kellene létrehozni és fenntartani, mikor van ezer más olyan sokkal fontosabb intézmény vagy feladat, ami még nincsen megcsinálva.
#5 Így van, Planetárium sincsen - Budapesten.
A Planetáriumot eladták, vagyis az önkormányzattól, államtól másnak a kezébe került és a tulajdonjogáról pereskedés volt sok éven át két szereplő között. A modernizálásába, felújításába nem fektettek pénzt.
2015-ben egy viharkár annyira megrongálta, hogy nem tudott tovább üzemelni és mivel nem állami vagy önkormányzati tulajdonban volt, abba pénzt nem is volt aki fektessen.
Én még voltam a gyerekeimmel előtte nem sokkal egy előadásukon. nekem, akinek gyerekként is volt lehetősége majdnem ugyanazt látni ugyanott, nekem élvezetes volt, ellenben a gyerekeimnek már nem. Nekik ez már elavult volt, hiszen ma már sokkal jobb technológia is a rendelkezésre állna és egy iskolai vándor előadáson, felfújt kis sátorban be tudnak mutatni hasonlót egy kistáskányi eszközzel. (2 éve volt is ilyen az iskolánkban).
Az a Planetárium már a vihar előtt megérett a bezárásra és egy új létrehozása lett volna szükséges. de mint mindig, itt is kiderült, hogy a privatizáció, a magánkézbe adás akkor jó csak ha gondos gazdája lesz valaminek - és ami jó üzlet, mivel a planetáriumi belépőkért nem lehetett túl sok pénzt elkérni, mert jobbára gyerekek jártak oda tömegesen iskolai keretben, így nem volt miből fejleszteni, a tulajdonos meg nem áldozza be a nem is létező pénzét.
Ahogy az ország más részén már hoztak létre azóta planetáriumokat, úgy Budapesten is jó lenne megvalósítani egyet - csak bővített profillal. Az eredetinek is akkor volt jelentősebb bevétele amikor nem tudományos előadásokra hanem fényjátékok bemutatására, másféle előadásokra is használták.
Egészen biztosan lenne igény egy minőségi vidámparkra. Ahogyan lenne igény minőségi felhőkarcolókra, minőségi sajtokra, és minőségi lakásokra is.
Valahogy ez az ország megrekedt a 19. században.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!