Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit jelent rubelben fizetni a...

Mit jelent rubelben fizetni a gázért?

Figyelt kérdés
Drágább lesz ettől a gáz vagy nem lesz semmi változás?

2022. máj. 3. 06:00
 1/8 anonim ***** válasza:
83%
Valamivel biztos drágább lesz, mivel a valuta átváltásnak is külön díja van és rubelba váltani amúgy is elég macerás lehet most. Jó nagy haszonkulccsal váltják át a valutákat rubelba az embargó miatt.
2022. máj. 3. 06:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Semmit, a rubel árfolyamát fixálja.
2022. máj. 3. 06:28
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az oroszoknak előnyös, mert a Rubel árfolyamot stabilizálja. Bár amúgy is korlátozva van a Rubelkereskedelem, ezért nem esik már az árfolyam.
2022. máj. 3. 07:13
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
drágulás
2022. máj. 3. 08:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Erősödik a rubel, mert keresletet generál rá. Ennyire egyszerű.
2022. máj. 3. 08:37
 6/8 A kérdező kommentje:
Akkor a rubel egy stabil pénz lesz de ez nem jelenti azt hogy az átlagfogyasztók többet fognak érte fizetni
2022. máj. 3. 21:18
 7/8 anonim ***** válasza:
Látom nem sokat konyítasz a valuta kereskedéshez... Ha én veszek pl. 100 USA dollárt és azzal fizetek ki valamit az közvetlenül nem jelent nekem többletköltséget, viszont az USD nem egy nemzetközileg betiltott valuta, a rubel viszont igen. Szóval ha én most rubelba szeretnék váltani pénzt, nem tudnék sehol, mivel nemzetközileg bannolták a rubelt, de ha Orbánék valamilyen kiskapukon keresztül fizetnek rubelban az meg full illegális szerintem és egész biztosan nem olcsó mulatság embargó alatt rubelban fizetni...
2022. máj. 4. 07:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Én úgy látom, hogy nem a gáz ára a kulcskérdés a rubelben történő fizetés kérdésében. A különböző egyéb szankciók és kereskedelmi láncok kivonulásával "kivonult a külföldi deviza" is az orosz piacról, kvázi megtisztult az orosz piac ezektől. Mivel a külföldi befektetők nem akartak már rubelt venni, hiszen minden befektető inkább pont menekült ekkor az orosz piacról, a rubel értéke leesett. Egy ilyen helyzetben a gáz és olaj rubelben történő fizetésének elvárása egy okos húzás lenne részükről: Bár a rubel vs. bármilyen egyéb deviza közti átváltásra (csak ennek a húzásnak) vajmi kevés közvetlen ráhatása lenne, de rubelt csak Oroszországból lehetne venni, ezért gyakorlatilag ő diktálná az árfolyamot. Ezzel a húzással tehát meg lehet(ne) menteni a rubelt az elértéktelenedéstől. Ez lett volna a cél. Ezzel szemben viszont az élő szerződésekben jelenleg leginkább USD, vagy ritkább esetben EUR lett meghatározva. A nyugatnak tehát igaza van, abból a szempontból, hogy a más pénznemben történő követelés szerződésszegés az orosz fél részéről. Más kérdés viszont, hogy egy fegyveres konfliktus esetén mennyire lehet megbízni a szerződések betartásának és betartattatásának az erejében. Valamint, mivel tudtommal nincs egyetlen olyan szerv sem, aki mindkét oldal felett állna és egyáltalán hatalmat tudna gyakorolni a szerződést megszegett fél felett, és mivel az EU országainak nagy része is rá van jelenleg szorulva az orosz nyersanyagokra, elég kilátástalannak tűnik számomra a közeli közös nevező. Előbb utóbb meglátjuk mi lesz.

u.i: Nem vagyok hozzáértő, csak egy paraszt. Még az se biztos, hogy józan. :)

2022. máj. 9. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!