A fideszesek miért nézik le ennyire a tanárokat?
Nekem nincs bajom a tanárokkal, azokkal a tanárok által alkotott szakszervezetekkel akik 3 hónappal a választások előtt jutnak arra a következtetésre, hogy megalázóan kicsi a bérük már annál inkább.
Most miért nem mennek tüncizni? Hirtelen elég lett a 206 nettó egy kezdő tanárnak?
Sok fidesz szavazót ismerek, de egyet se aki lenézné a tanárokat.
Miért jó neked értelmetlen általánosításokkal provokálni?
2009-ben 120 299 forint volt a nettó átlagbére a pedagógusoknak. A minimálbér 57 816 forint. A minimálbér 208%-át kapták.
2022-ben 266 ezer volt a nettójuk, a minimálbér 111 ezer. A minimálbér 240%-át kapták.
Az elmúlt 12 évben a pedagógusok átlagkeresete reálértéken 50% körül nőtt, másfélszer annyit tudnak az átlagfizetésből vásárolni mint 12 éve.
Vannak 160 ezren, most megalázóan kicsi volt nekik egy 10%-os emelés. (ez az alacsonyan keresőknél akik garatált bérminimumot kapnak 20% volt, 26 ezer) Mennyit kéne amivel elégedettek lennének? 100 ezer? Az éves szinten 200 milliárd plusz kiadás lenne.
De az se lenne megoldás, mert 2-3 év alatt megszoknák és akkor azért menne a sírás, hogy megalázóan kicsi a nettó 300 egy kezdő tanárnak.
Szerintem a tanári munka meg nem becsülése nem politikai oldal függvénye.
Egy tanár mondta: Nem tudom tanítani, mert nem tisztel engem. Nos, sok gyerek sem tiszteli a tanárát. A tanároknak pedig nincsenek eszközeik a fegyelmezésre - elvették tőlük az összeset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!