Az 1980-as években jobb volt a közbiztonság Magyarországon, mint napjainkban?
Most elég jó a közbiztonság a 2000-2010 közötti időszakhoz képest.
1980- hoz képest talán valamivel jobb.
# 3
1980-ban vidéken nem volt szokás az ajtót, kaput kulcsra zárni.
2022-ben már a lakatra is lakat kell, különben mindent ellopnak.
1980-ban a cigányok rettegtek a rendőrségtől.
2022-ben a rendőrök rettegnek a cigányoktól.
1984-ben éjjel 1-kor egyedül sétáltam haza az érettségi bankettről a város egyik végéből a másikba (mi a város szélén laktunk, családi házas övezetben). Egyetlen emberrel sem találkoztam, meg sem fordult a fejemben, hogy féljek, pedig 18 éves lány voltam. 20 ezres kisváros volt, rendőrautó 20 percenként jött el mellettem, kb. 20 km/órás sebességgel, és ez egész éjjel így volt, járőröztek a városban reggel 5-ig rendszeresen.
(Most már nem vagyok sem fiatal, sem csinos, de nem merném megismételni ezt az éjszaka egyedül hazaballagós akciót most 2022-ben).
Klasszisokkal jobb volt a 80-as években a közbiztonság, mint most.
Alapból az akkori törvények nem támogatták az erőszakos bűnözést úgy, mint most, - benne volt a levegőben, hogy akit megcsípnek, az az életével fizet.
Ma kapsz másfél év felfüggesztettet, - sokkal (!) kevesebbet, mint egy rablásért, - aztán ha "jó kisfiú" vagy, a töredéke leülése után ott fojtathatod, ahol abbahagytad. Manapság nincs értéke gyakorlatilag az emberi életnek, - naná, hogy fogyóeszközzé vált az emberi élet! Már indok sem kell ahhoz, hogy leszurkáljanak, halálra rugdossanak bárkit a nyílt utcán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!