MZP-nek igaza volt a rezsicsökkentéssel kapcsolatban?
Természetesen igaza volt. De a magyyar paraszt azt szeretni, ha kommonizmusban él, és az állam (látszólag) kisegíti.
Amikor magyar parasztot írok, az a fidesz-szavat jelenti, és azt jelenti, hogy gondolkodőásra képtelen idióta.
1es, ez az attitűd még sok szavazót fog elvenni az ellenzéktől...
Kérdező!
Befektetési szempontból igen, jobban megéri most többet beleinvesztálni valamibe, hogy jövőre kevesebb kötlséget generáljon, ezáltal hosszútávon megtérüljön, mintsem nyögni a díjakat most és jövőre is..
Politikai szempontból nem, mert a szavazópolgárok jobban kedvelik az aktív, látható összegeket, mint a passzív, megspórolt összegeket.
"Politikai szempontból nem, mert a szavazópolgárok jobban kedvelik az aktív, látható összegeket"
Az is látványos lesz, amikor szétrohad a csatornahálózat és nem lesz víz 2 hónapig, mert mindenhol egyszerre kellene új csatornahálózat, mivel a rezsicsökkentés az infrastruktúra fejlesztéstől vette el a pénzt.
Az elmúlt 12 évben a fél csatornahálózatot fel kellett volna újítani. Na ez nem történt meg.
Jah, hogy mi jut eszükbe? Akkor a fidesz az isten, mivel nekik az se jut eszükbe, hogy miattuk ilyen magasak a boltban a termékek árai.
A kérdést én úgy értelmeztem, hogy praktikusan mennyire működőképes a rezsicsökkentés, úgy meg semennyire.
Magyar csatornahálóhat felújítása.
Pár éve olvastam róla egy szakértői véleményt. A magyar csatorna-hálózat 90 %-a /volt/ elavult. Akkori költségvetés szerint éves költségvetésünknek nagyjából 50 %-ába kerülne ennek teljes cseréje ha lenne erre elégséges mukaerő. Azaz néhány év alatt ez kivitelezhetetlen.
De nem rohad szét egyszerre az egész. Ami szétmegy az első hullámban azt hitelből lehetne fedezni, és ekkor a szűk keresztmetszet a munkaerő lesz.
Nyivlán hosszútávon nem fog működni, csak arra akartam rámutatni, hogy mennyire ostobaság a rezsicsökkentést jó ötletnek tartani a jelenlegi formában.
Nézd. A multi érdeke a profit. Nem a karbantartás, nem a fejlesztés, minél gyorsabban minél több profit.
Jellemző példa a taliándörögdi űrtávküzlő állomás privatizálása.
Bár a szerződésben benne volt a fejlesztés. Helyette leállították, ma múzeum. Ráadásul ma is üzemképes. Helyette évente komoly össszeget fizetünk cégeknek, hogy fellőjék az adatokat a műholdakra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!