Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar társadalomnak még...

A magyar társadalomnak még igénye sincs arra, hogy önellátóak legyünk?

Figyelt kérdés

Itt van ugye az EU tagságunk amiből most tagadhatatlanul egyre inkább kifele áll a zászlónk. Orbán évek óta Brüsszel ellenes politikát folytat. Viszont valahányszor felmerül a kérdés, hogy talán ideje lenne végre kilépni, egyből elkezdenek jönni a szövegek, hogy mi nem vagyunk önállatóak, nem tudnánk a gazdaságunkat EU nélkül működtetni, államcsőd lenne stb. Miért alakult ki ez a nézet? Miért nem próbálkozhatna meg a magyar társadalom önellátással, és termeléssel?

A legfőbb érvek azok, hogy a sok nyugati multi kivonulna, de én nem értem, hogy az miért lenne akkora baj, ha végre nem mások rabszolgái lennénk, hanem inkább előállítanánk valamit. Talán akkor nem arról szólna a fáma, hogy sok többre hivatott ember kénytelen Tesco árufeltöltőként leélni az életét, hanem több lehetősége is lesz az értékteremtésre.

Csak sajnos azt látom, hogy Magyarországon elveszett az igény arra, hogy értékeket teremtsünk. És az emberek belesüppedtek egy ilyen álkényelmi feelingbe, hogy addig vagyunk biztonságban amíg itt van nekünk az EU. Igaz, hogy a tagok többségével kifejezetten ellenséges viszonyban vagyunk, de szemet hunyunk efelett is, és minden más felett is. Csak azért mert a sok multi miatt mindig lesz kulimunka. Én speciel kifejezetten elszomorítónak tartom, hogy az ellenünk megindított jogállamisági eljárás, és a szuverenitásunk többszöri mégsértése után még mindig ördögtől valónak számít a Huxit gondolata.

Ott van a másik szövetség, aminek tagjai vagyunk a Nato. Arról is valamiért elhiszi a társadalom nagy része, hogy ők garantálják a bizotnságunkat, és megvédenek minket. Miközben szemet hunynak afelett, hogy a német kancellár kihagyta Magyarországot a megvédendő országok közül, és afelett is szemet hunynak, hogy a Nato konkrétan a legfőbb szövetségesünk ellen jött létre, és őket akarják tönkretenni.

Mikor lesz szemléletváltás ebben az országban, és mikor fogunk végre elindulni a függetlenedés felé.

2022. ápr. 24. 18:23
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
100%

"A legfőbb érvek azok, hogy a sok nyugati multi kivonulna, de én nem értem, hogy az miért lenne akkora baj"

A magyar GDP jelentős részét az autóipar adja, ha elmennek, akkor a GDP-nek olyan 15%-a is elmegy.

A másik nagy tétel a turizmus, ami olyan 15%-ot ad, ami szintén visszaesne, ha már útlevél is kellene az embereknek.

"Az EU-csatlakozás előtt se éltünk sokkal rosszabbul, már akkor is voltak itt multik, tehát anélkül is lenne élet"

Viszont akkor még volt valamilyen gazdaságunk, a fdiesz teljesen leépítette ezt.

"hanem mondjuk Svájc"

Ja, Svájc, ami kifejezetten támaszkodik a külföldi cégekre. Jó példa.

"Úgy látszik, egy ember azért mégiscsak van, aki kapizsgálja, hogy mit kéne itt tenni."

A párt, ami pont, hogy tett azért, hogy ne legyen magyar gazdaság, az ezzel rég elkésett.

"Ha ez tényleg így van, akkor az egy nagyon nagy baj, és a változtatásán kellene gondolkodni, nem pedig beletörődni"

Csak ,hogy az tényleg így van.

Egy összeszerelő üzemekre építő országban ez így van. A fidesz veri magát, hogy mennyi gyárat hoznak Magyarországra, annak ez az eredménye.

Nagyon durva visszaesés lenne a multik nélkül, mivel ők viszik a hátukon az országot.

De egyébként ez jól látszik, ha régiókra is megnézed a GDP bontást. A GDP 40%-ot Bp. termeli, miközben itt kb. a foglalkoztatottak ötöde dolgozik ott.

2022. ápr. 26. 14:53
 22/23 anonim válasza:
100%

Nagyon jó a kérdés, de szerintem az emberek többségének el kellene magyarázni óvodás szinten, hogy megértsék, és akkor lenne rá esély, hogy esetleg igény is legyen rá.

Sajnos most olyan szinten van az emberek többsége, hogyha holnaptól bevezetnének egy 50.000.-Ft/fő/hó levegővételezési adót, akkor az annyira nem bosszantaná fel őket, mintha este elmaradna a Szerencsekerék.

szept. 16. 07:18
 23/23 anonim ***** válasza:
100%
Svajz gyakorlatilag EU tag. Nekik megeri lemondani aszavazati jogukrol hogy kulonckedjebek. Norvegia ugyan ez,nekunk mi elonyunk lenne egy ilyen helyzetben?
szept. 16. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!