Miért kéne érdekeljen a francia, vagy kaár az USA-ban lévő választások?
Sok embert látok itt az oldalon aki szabályosan izgul, drukkol pl a francia választások eredményei kapcsán. Egész nagy vitákba képesek belemenni Macron vagy Lepen kapcsán, de emlékszem anno az USA-ban lévő választások kapcsán is ugyanígy ki voltak éleződve az emberek, úgy védték egyiket vagy a másikat, mintha legalább a saját országának vezetőjéről lenne szó.
De miért? Őszintén, engem tökre hidegen hagy a francia választások, de ha érdekelne is, miért kéne itt vitatkozzak másokkal erről?
Pontosabban: Miért kell állást foglalni olyan ügyekben, ami nem a miénk?
Itt főleg olyan emberrek vannak, akiket érdekli a politika.
De az átlag polgár tényleg nem foglalkozik vele, és valóban nincs rá hatásunk.
Szerintem meg nem. Így is túl sok a libbant az EU-ban, bőven kellene még jobboldali kormány, nem egy.
Értem.
Emellett azt is látom, hogy vannak ilyen bergöződések, hogy aki itthon Fideszes az ott... mittoménkit preferálna, míg aki itthon másik pártot támogat, az ott meg a másikat.
Értem én a jobb-bal ellentétet, még ha amúgy idegesítőnek is találom, de azért nem ugyanaz a jobb-bal itthon, mint másik országban, más körülmények között, más kontextusban, stb...
"Ráadásul az ellenség barátja, így mindenképp nemzetbiztonsági kockázatot jelent mind odahaza, mind a NATO-ban."
Attól, hogy jobboldali, csak ruszki barát lehet? Jó lenne növelned a bitek számát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!