Gyurcsány Ferenc még hány választási kampány alkalmával akarja megtenni azt a szívességet a Fidesznek, hogy gyurcsányozhasson és miniferizhessen (vagy valami hasonlót kántálhasson)?
20as, megnéztem amit küldtél. A cikkel nem értek egyet, mert a Mandiner a teljes videót belinkelte és pontosan fogalmazott. Ráadásul az pont az a hírportál amit szeretek, mert a facebook bejegyzésektől elkezdve 444 cikkeken át mindent összeszed, többnyire hozzászólás nélkül. Emellett a makró rovatuk is kifejezetten jó.
Az Orbán Viktoros poszt viszont tényleg félrevezető, habár tényszerűleg elfogadható, sajnos ezek szürke kategoriások.
(Az a kategória mint hogy "Magyarország miatt orosz gépek mennek lengyel légtérben" = az orosz uránt a lengyelek magyar kérésre átengedték a légtéren.)
22es, olvasd el a cikket, amit írsz, az nem szerepel benne.
"Márki-Zay: A fiataloknak a vér fontosabb, mint az olaj
2022. március 30. 21:55
A baloldal jelöltje az 1848-as, illetve az 1956-os magyar szabadságharchoz hasonlította az orosz-ukrán háborút. Szerinte Ukrajna a „mi háborúnkat vívja”.
Márki-Zay Péter kampányzárót tartott Pécsen. A kampányzáróban tartott beszédében 1848-as és 1956-os példán keresztül vezette le, hogy a szabadságért mindig a fiatalság harcolt, akár véráldozat árán is. Szerinte Orbán Viktor ezt elfelejtette. A fiatalok viszont ezt ma is érzik, ahogy Márki-Zay fogalmazott:
"igen, a fiataloknak a vér fontosabb, mint az olaj. Nagyon szomorú, hogy vannak, akik megöregedve ezt elfelejtik”.
A baloldali miniszterelnök-jelölt továbbá kifejtette, hogy „Ukrajna most a mi háborúnkat vívja”, valamint elmondta azt is, hogy mi, magyarok 1956-ban is azt vártuk, hogy jöjjenek és segítsenek rajtunk.
A videót itt tudja megtekinteni. A teljes videón 53 és 56 perc között beszél erről Márki-Zay Péter"
#23 Ezt írta a Mandiner: "Márki-Zay Péter kampányzárót tartott Pécsen. A kampányzáróban tartott beszédében 1848-as és 1956-os példán keresztül vezette le, hogy a szabadságért mindig a fiatalság harcolt, AKÁR VÉRÁLDOZAT ÁRÁN IS."
Csakhogy ott a bibi, hogy az "AKÁR VÉRÁLDOZAT ÁRÁN IS" egyáltalán nem szerepelt a beszédben, sem MZP gondolatmenetében. Ezt csak Mandiner szőtte bele, hogy bele lehessen magyarázni, hogy később a fiatalok véréről beszélt. Pedig itt már Orbánnak egy 2008-as nyilatkozatáról beszélt, hogy akkor még tudta, hogy a katonai agressziót egyértelműen el kell ítélni, és ebben a beszédben hangzott el az is, hogy "lehet, hogy az olaj Keletről jön, de a szabadság az mindig Nyugatról érkezik". Szerintem te nem is nézted meg a videót se, és a cikket se olvastad el, amit küldtem.
Itt van teljes videó: https://www.youtube.com/watch?v=QsH4L98qfkg Az 51. perctől kezd el beszélni Márki. És abba hogy "Ukrajna most a mi háborúnkat vívja, csak te képzelted bele, illetve a Mandiner cikke magyarázta bele, hogy azt jelenti, hogy akkor "küldjünk katonákat. Hallgasd meg legalább az 1:00-ig, és akkor ki fog derülni számodra is, hogy pont az ellenkezőjét mondja.
"#23 Ezt írta a Mandiner: "Márki-Zay Péter kampányzárót tartott Pécsen. A kampányzáróban tartott beszédében 1848-as és 1956-os példán keresztül vezette le, hogy a szabadságért mindig a fiatalság harcolt, AKÁR VÉRÁLDOZAT ÁRÁN IS.""
Pontosan. A Mandiner írta. Egy szóval nem azt írta hogy MZP mondta. A szabadságért mindig a fiatalság harcolt, ami gyakran jár vérrel.
"Csakhogy ott a bibi, hogy az "AKÁR VÉRÁLDOZAT ÁRÁN IS" egyáltalán nem szerepelt a beszédben, sem MZP gondolatmenetében."
Senki nem állította. Ha mi beszélgetünk pizzáról, és valaki megkérdezi miről értekezünk én meg azt mondom hogy ételről, akkor most nem mondtam igazat?
"Ezt csak Mandiner szőtte bele, hogy bele lehessen magyarázni, hogy később a fiatalok véréről beszélt."
Nem. A mandiner a kontextus emelte ki. A vér fontosabb a fiataloknak mint az olaj, mert a fiatalok a vér árán is harcolnak a szabadságért. Enélkül nincs nagyon értelme a "vér fontosabb mint az olaj" mondatnak.
"Pedig itt már Orbánnak egy 2008-as nyilatkozatáról beszélt, hogy akkor még tudta, hogy a katonai agressziót egyértelműen el kell ítélni, és ebben a beszédben hangzott el az is, hogy "lehet, hogy az olaj Keletről jön, de a szabadság az mindig Nyugatról érkezik"."
(0. Egy több mint 10 évvel ezelőtti beszéddel kampányolni se nem releváns, se nem értelmes.)
(1. Az orosz agresszió el lett ítélve, ezért sem releváns)
"Szerintem te nem is nézted meg a videót se, és a cikket se olvastad el, amit küldtem."
Mindkettőt olvastam/láttam, ezért reagáltam rá. De ahogy a válaszodból lejött, nem én vagyok aki nem képes szöveget értelmezni.
"Itt van teljes videó: https://www.youtube.com/watch?v=QsH4L98q.. Az 51. perctől kezd el beszélni Márki. És abba hogy "Ukrajna most a mi háborúnkat vívja, csak te képzelted bele, illetve a Mandiner cikke magyarázta bele, hogy azt jelenti, hogy akkor "küldjünk katonákat."
Ez a "küldjünk katonákat" egy teljesen másik nyilatkozatára vonatkozott a NATO-val kapcsolatban.
Emellett saját maga is beismerte hogy kapcsolatban álltak Zelenszkijjel a választások utáni heti összefoglalójában, de nem tudott menni, mert bombariadó volt Kijevben. Tehát a katona témát inkább hagyjuk.
#26 "Nem. A mandiner a kontextus emelte ki. A vér fontosabb a fiataloknak mint az olaj, mert a fiatalok a vér árán is harcolnak a szabadságért. Enélkül nincs nagyon értelme a "vér fontosabb mint az olaj" mondatnak."
Látod, még mindig nem nézted meg a videót, vagy nem tudsz szöveget értelmezni. Ugyanis ez már egy másik gondolatmenet volt, ami Orbán korábbi megnyilatkozásairól szólt. Vagy nem tudsz szöveget értelmezni. Az eredeti kontextusban arról beszélt Márki, hogy ukrajnai háborús konfliktusban kiontott vér értékesebb, mint az “olaj”, azaz a gazdasági érdekek. Tehát hogy az emberi életek fontosabbak a rövid távú gazdasági érdekeknél. Csakhogy a Mandiner kiragadta az eredeti kontextusából, és egy másik kontextusba helyezte át a szavait. Ehhez arra volt szükség, hogy megtoldja a beszédét azzal a bizonyos "AKÁR VÉRÁLDOZAT ÁRÁN IS" részlettel. És hiába is írod nekem, hogy "nem állította, a Mandiner, hogy ezt MZP mondta", te is jól tudod, hogy azért tette bele ezt a szöveget, hogy megtévessze az olvasókat. És amíg meg nem nézted meg a videót, te magad is azt hitted, hogy ezt Márki-Zay mondta.
A "küldjünk katonákat" meg soha nem így hangzott el. A partizános interjúban sem ezt mondta, hanem azt, hogy nem lehet kizárni, egyszer majd lesznek Ukrajnában is hasonló missziók, mint amilyenekben jelenleg is vesznek részt katonáink a világ több országában. De erről egyenlőre szó sincs. A "nem lehet kizárni", meg a "küldjünk", meg a "követelte" között azért van némi különbség. Mert ti igenis végig úgy hirdettétek, mintha a NATO ellenében is "követelte" volna, hogy mi igenis "küldjünk" katonákat. Sőt mintha egyenesen azt "követelte" volna, hogy "férjeinket, fiainkat" sorozzák be és vigyék el meghalni Ukrajnába. Gondolom te is tudod, hogy ezekre a missziókra hivatásos katonák szoktak menni, nagyon jó pénzért, és mindig több a jelentkező, mint ahány hely van. Nem is engedné a NATO, sem az ENSZ, hogy kiképzetlen gyerekeket küldjünk oda. Egyébként is tőlünk csak békefenntartói, logisztikai, humanitárius segítségnyújtási feladatokat szoktak elvárni. Harci feladatokra megvannak nekik a saját jól kiképzett katonáik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!