Milyen hatalmi mozgások várhatók a Fideszben az új kormányalakítással?
Szerintem Navracsics és Lázár visszatérésével valamilyen szinten az irányvonal is módosul. Ők a fideszesek többségénél korrektebb, tiszteletreméltóbb politikusok, nagy a tekintélyük. A szerepvállalásukat az új kormányban úgy is pozitívumnak tekintem, hogy gyűlölöm a Fideszt (meg az ellenzéket is).
Ha Kásler helyett valami kompetens személyt tesznek az Emmi, vagy a külön egészségügyi és oktatási minisztérium élére, és pénzt is áldoznának ezeknek a területeknek a fejlesztésére, akkor abból komoly politikai hasznot is tudnának kovácsolni, illetve támadási felületet csökkenteni. A sajtóban emlegetett Szócska, valamint a kb. egyetlen kompetens rendszerváltás utáni oktatási miniszternek számító Pokorni alkalmasak is lennének a feladatra, de utóbbi visszatérése szerintem kizárt.
Szerintem a következő időszaknak kiemelt célja lehet Budapest visszaszerzése a következő választáson, és az nagy kérdés, hogy kit próbálnak meg felépíteni főpolgármester-jelöltnek. Fürjes Balázs logikus lenne, de ő igazából totálisan alkalmatlan a feladatra, egy vigyorgó, buta báb, ezt nyilván tudják a Fideszen belül is. Vitézy Dávid projektterveiből ugyan ő is profitál politikailag, de nem ő a fő arc, és kérdés, lesz-e pénz a projektekre. Vitézy bárkinél alkalmasabb lenne, de egyrészt nem is vállalna ilyen aktív politikai szerepet, másrészt meg Fürjeshez képest kicsit a másik véglet, nem lenne eléggé irányítható, mert a szakmaiságot tartaná szem előtt. Szerintem szóba jöhet még Kocsis Máté.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!