Mért nem hoz létre az ellenzék egyetlen nagy pártot?
Az 1990-es években a jobboldal volt ugyanilyen megosztott.
Aztán a Fidesz (=Orbán) szépen felszalámizott minden pártot azon a térfélen, így lett nagy párt. Tehát akkor lesz a baloldal egységes, ha valamelyiknek a vezetője kellően gátlástalan lesz ahhoz, hogy minden szövetségesét felszalámizza. Erre leginkább Gyurcsányt látom képesnek, így ha lesz egységes balliberális párt, akkor a DK lesz az, és Gyurcsány lesz a vezetője.
"Aztán a Fidesz (=Orbán) szépen felszalámizott minden pártot "
Ehhez nem volt eszköze, mint volt Rákosinak, a vörös hadsereg szuronyai és tankjai. Erőszak nélkül szalámizni pártokat nem lehet, kizárólag a szavazók elpártolása okoz népszerűségi csökkenést, pártmegszűnéseket. Lásd jelenleg a Jobbikot, egyetlen egyéni képviselőjelöltjük nem nyert mandátumot.
"Erőszak nélkül szalámizni pártokat nem lehet"
Lehet.
Én nem most bújtam ki a tojásból, felnőtt ember voltam már az 1990-es években. És végignéztem mindezt.
Akinek mindez történelem, az ne akarja nekem megmagyarázni, hogy mit lehet és mit nem.
#2 voltam.
"Lehet."
Tartom ellenvéleményem: több párt rendszerű titkos választású demokráciában "nem lehet".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!