Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mért nem hoz létre az ellenzék...

Mért nem hoz létre az ellenzék egyetlen nagy pártot?

Figyelt kérdés
Akkor a szavazók nem tudnának pampogni sok minden miatt, pl. hogy miért fog össze a jobbik a dk-val, mivel csak 1 db párt lenne.
2022. ápr. 22. 12:53
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól, mert létrehoznak egy pártot, ami tele van a DK,Jobbik,MSZP arcaival, ugyanúgy nem lenne sikeres.
2022. ápr. 22. 12:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Az 1990-es években a jobboldal volt ugyanilyen megosztott.

Aztán a Fidesz (=Orbán) szépen felszalámizott minden pártot azon a térfélen, így lett nagy párt. Tehát akkor lesz a baloldal egységes, ha valamelyiknek a vezetője kellően gátlástalan lesz ahhoz, hogy minden szövetségesét felszalámizza. Erre leginkább Gyurcsányt látom képesnek, így ha lesz egységes balliberális párt, akkor a DK lesz az, és Gyurcsány lesz a vezetője.

2022. ápr. 22. 13:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Majdnem úgy gondolom, mint a kettes, csak szerintem a Momentumot nem fogja tudni magába olvasztani.
2022. ápr. 22. 13:49
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek 2essel, de szerintem Gyurcsány sem alkalmas erre. Még a baloldali szavazók jelentős része is utálja, szóval hiába lehetetleníti el a többi pártot, elegen sosem fognak már rá szavazni.
2022. ápr. 22. 14:25
 5/9 anonim ***** válasza:
28%

"Aztán a Fidesz (=Orbán) szépen felszalámizott minden pártot "

Ehhez nem volt eszköze, mint volt Rákosinak, a vörös hadsereg szuronyai és tankjai. Erőszak nélkül szalámizni pártokat nem lehet, kizárólag a szavazók elpártolása okoz népszerűségi csökkenést, pártmegszűnéseket. Lásd jelenleg a Jobbikot, egyetlen egyéni képviselőjelöltjük nem nyert mandátumot.

2022. ápr. 22. 14:49
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
5, szerintem 2es nem is arról beszélt, hogy meg kell ölni a többieket:D Csak lejáratni, hiteltelenné tenni stb... Tudod... politika.
2022. ápr. 22. 14:58
 7/9 anonim ***** válasza:
72%

"Erőszak nélkül szalámizni pártokat nem lehet"

Lehet.

Én nem most bújtam ki a tojásból, felnőtt ember voltam már az 1990-es években. És végignéztem mindezt.

Akinek mindez történelem, az ne akarja nekem megmagyarázni, hogy mit lehet és mit nem.

#2 voltam.

2022. ápr. 22. 15:04
 8/9 anonim ***** válasza:
0%

"Lehet."

Tartom ellenvéleményem: több párt rendszerű titkos választású demokráciában "nem lehet".

2022. ápr. 22. 15:35
 9/9 anonim ***** válasza:
Talán észrevetétek, hogy mist bukott meg a nagy "összefogás"
2022. ápr. 22. 21:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!