Melyik demagógia az amely számodra különösen zavaró?
Nálam az egyik a reflexből komcsizás oda-vissza (nagyon sokan nem ideológiai meggyőződésből léptek be az MSZMP-be).
Másik az alaptalan fasisztázás, főleg ha látszik hogy az ember a szó jelentésével sincs tisztában.
Ez engem különösebben nem zavar, már hozzá vagyok szokva.
Az a demagógia viszont sokkal jobban zavar, amikor egy akármilyen termék világpiaci árakat követő áremelkedését követően megy a "mer a kómány csinálja a infláció". Ráadásul ugyanezek az emberek azok, akik a hatósági árra csirkefarhátaznak.
A másik, a minden demagógiák csúcsa, az európai minimálbér.
* hozzá vagyok szokva, hogy lefasisztáznak.
Bocsi, kimaradt
Mikor azt ecsetelik, hogy az EU csatlakozás és EU-s cégek többet rabolnak ki az országból, mint hoznak be, azaz rossz a kialakult ár-érték arány. Mondják ezt úgy, hogy igazából csomószor amerikai cégekre mutogatnak. Vagy úgy, hogy amúgy fogalmuk sincs a dolog "ár" és/vagy "érték" részével, sehogy se tudják megbecsülni, csak saját fantáziájuk szülte feltételezések mentén dolgoznak. Az utólag mindenki okosabb és a "mi van ha" feltételezések furcsa egyvelege, amit csinálnak.
De úgy általában utálok minden demagógiát, ami a múlt, vagy mások hibáztatásával próbálja elhessegetni az ember saját felelősségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!