Van létjogosultsága Donáth Anna 7. pontjának?
Donáth Anna 7. pontját kell végre hajtani az ellenzéki szavazóknak a következő 4 évben? Vagy nem és jók a mostani ellenzéki pártok is 2026-ra?
Én úgy látom le kell...először is az LMP-t és a Párbeszédet kell megszüntetni, ketten együtt alig érik el az 5%-o már vagy 4 éve...be kell látni, a zöld politikára nincs termékeny talaja idehaza, a zöld politika csak a budai és a pesti oldalon a körúton belüli értelmiségi diplomásokat képes megszólítani, rajtuk kívül senkit az országban tömegesen, és ezért két zöld pártot a belpesti értelmiségieknek kár fent tartani....a zöld politikusok át igazolhatnak pl. a DK-ba vagy a Momentumba, ahol tovább vihetik a zöld politikát, ha nagyon akarják erőltetni. Ezzel a lépéssel már is 6-ból 4 párt lett...haladjunk tovább, MSZP ezt határozottan meg kell szüntetni... fölösleges két baloldali szocdemes párt ilyen kevés balos szavazónak, az MSZP és a DK viszonya olyan, mint egy fekete lyuk és egy neutroncsillag kapcsolata...egyik elszívja a másik energiáját...a DK több mint a 2/3-a volt MSZP-sekből áll, az MSZP így is halott párt, a kérdés már csak az, hogy a DK mikor fogja az utolsó energia fröccsöt is kiszívni belőle, a megmaradt emberei átigazolhatnának a DK-ba, ha továbbra is szeretnének könnyű pénzt keresni, akarom mondani politizálnának.... ezzel már is a 6 pártból 3 maradt. Jobbik, a Jobbiknál is a Fekete lyuk és a neutroncsillag kapcsolata a mérvadó, csak itt két fekete lyuk van és egy neutron csillag...a Jobbiknál is az az eset, mint az MSZP-nél meg fog szűnni csak az idő a kérdés, hogy mikor, a Fidesz és a Mi hazánk, a még megmaradt pár tízezres jobbikos szavazóbázist idővel el fogja szívni, a radikális megmaradt hű jobbikosokat a Mi Hazánk, a nyugodtabb konzervatívokat meg a Fidesz fogja beszívni... gyors nem hiteles kutatások szerint a Jobbiknak már csak 4-5%-os támogatottsága lett, azaz kisebb lett, mint a Mi Hazánk... a Jobbik ráadásul az LMP útjára lépet, ahogy az LMP 1 emberes párt, azaz Ungár Péterből áll már csak, mint közismert lmps-, a Jobbiknál ugyan ez a helyzet Jakab Péterrel...ha Jakab lemond, vége a pártnak, nincs másik közismert politikusa, és szerintem nem is tudna már kitermelni magából egy másikat. Maradt a DK és a Momentum, a DK szerintem hosszú évekig a politikai porondon marad, de míg Gyurcsány lesz a kígyók kígyója a pártban, addig max a 14-18 és a 22-es eredményt fogják elérni a jövőben is, egy betokosodok NER-es ellenzéki párt marad kényelmes pozikban. Momentum, a momentum egy hatalmas ? jel...januárról márciusra a felére zuhant a párt támogatottsága sokan csalódtak bennük, pl. én is, hogy az előválasztás vesztesei felpakolgatta a listára, ezzel meghazudtolva az előválasztást...de ez már történelem, a 10%-ról 5-6%-ra bezuhanást nem ennek tudom be, hanem inkább, hogy színtelen szagtalanok voltak az elmúlt 6 hónap során, jaa meg Fegyőr kommunikációjának. A momentum jövője, attól függ, hogy májustól ki lesz az új vezér, ha Fegyőr ragaszkodik az általa alapított párt vezetésének a visszaszerzésére, akkor haladni fog az 5% alatti pártok sorába, ha Donáth Anna marad, akkor a Momentum végleg liberális párt marad és korlátozott üvegplafonnal a NER kényelmes ellenzéke lehet, ha viszont más pl. Orosz Anna, a konzervatívista szemléletével, akkor akár bármi is lehet a pártból. De jelenleg temetőben tartom a pártot, mivel látni, hogy Fegyőr nagyon vágyakozik vissza a Momentum élére, vagy ha nem is akar még májusba vezető lenni ismét, akkor a lengyel PiS párthoz hasonlóan a háttérből akarja egy báb vezetővel irányítani a pártot, ahogy Kaczynsi csinálja a lengyel miniszterelnökkel.
A Fidesz leváltásához az ellenzéki pártokat és politikusokat kell leváltani...ezek közül egyikkel sem lehet leváltani és már most kijelenthető, ha ezeknek 3 vereség után az ostoba birka szavazók adnak még egy 4. esélyt, hátha alapon, meg az eddigi ostoba orr befogós dumával, garantált a 2026-os Fideszes 2/3-d...van a választóknak erre 4 év.... hajrá.
Aki szerint meg kellene szüntetni a jelenlegi pártokat és újat kell gründolni helyettük, az mit gondol, mi lenne a fidesz narratívája az első naptól, hogy bejelentik egy új párt megalakulását?
Mondom miket borítékolok.
1. Ezek Gyurcsány emberei és Gyurcsány irányít a háttérből, mert így akar visszajönni, csak most ismeretleneket tolnak az előtérbe.
2. A baloldal ugyananz folytatná amit az elődei
3. A Soros hálózat keze van a dologban.
1-es ez mind reális amit írsz....csak 1 valami talán változna, hogy az új pártok és politikusok talán tényleg akarnak is kormányt váltani és nem csak úgy tesznek mint ha....talán az új politikusok pártok, nem szerencsétlenkednek és facebook like vadász kommentelgetve "politizálnak", hanem tényleg politizálni fognak. Talán ők nem elégednek meg a kényelmes ellenzéki szereppel és tényleg kormányozni akarnak. Talán, nem tudom, de az esély az ismeretleneknél legalább meg van, ezeknél már az esély sincs meg, hogy a ember ne azt lássa, hogy a NER-es ellenzéki pozikért megy a harc az ellenzéki térfelen és nem a kormányváltásért...
Én azt nem látom, hogy 3 vereség után miben lesz más a 4. esély esetén, ha azt mondjuk, jóó majd 26-ban más lesz, de mi lesz más?
“ Én úgy látom le kell...először is az LMP-t és a Párbeszédet kell megszüntetni”
LMP mehet, PM maradjon. Szerintem PM-Momentum koalició kéne!!! Ferike és Jakab Petike is leszerepelt, Jobbikra nincs szükség, mert van Fidesz és MHM tehát a jobbiknak szinte annyi. MSZP is megszűnhet
2026.-ra ha a Momentum-PM marad, fiatal, zöld-centrista-liberális párt lehet a kormányváltó erő!
#ÚjarcokÚjMagyarország
Most olvastam el ezt a 7 pontot, amúgy Donáthban meg a Momentumban úgy általában meglepően pozitívat csalódtam az utóbbi időkben.
Az LMP-nek, a Párbeszédnek, de már az MSZP-nek és lassan konkrétan a Jobbiknak sincs semmi keresnivalója a politikában. Ezek a pártok egyedül indulva be sem jutnának a parlamentbe (Na jó a Jobbik bejutna még talán), nekik az Összefogás gyakorlatilag a saját politikai túlélésüknek az eszköze, nem több
Az biztos, hogy amíg Gyurcsány, aki kvázi egy daganat az ellenzék testén nem vonul vissza a politikától (tehát lényegében, amíg él), addig a Fidesz kétharmada garantált
Ami szomorú, hogy jelenleg ez a 2 "potens" ellenzéki párt van Magyarországon (a baloldalon), a DK, amit gyűlöl az ország fideszes fele, de még az ellenzékiek fele-háromnegyede is meg a Momentum, akiknek 2 problémája van: Egyrészt ők sosem lesznek képesek túlnőni a fővároson, másrészt onnan ABSZOLÚT hiányoznak a komolyan vehető, hiteles arcok, hiába tiszták a szándékaik. Nekem nincs bajom se Donáth-al, se Fegyőrrel, se Orosz Annával, de ezek az emberek soha nem fognak felnőni nemhogy Orbán Viktorhoz, de még egy Vonához, de még egy Karácsonyhoz sem. Egyszerűen ha ránézel Fekete-Győrre vagy Donáthra nem látod magad előtt azt, hogy ez az ember alkalmas miniszterelnöknek, teljesen mértékben hiányzik belőlük az a karizma, ami azért a felsoroltakban ott van (igen, BIZONYOS SZINTEN még Karácsonyban is)
1 Igazad van. Ugyanez lenne, ha Gyurcsány visszavonulna a politikából: Akkor azt találnák ki, hogy Gyurcsány sunyiban a háttérből irányít.
De, habár ugyanúgy megtévesztené az embereket, azért az "ereje" kevesebb lenne, mert jelenleg TÉNY, hogy jelenleg az a DK az ellenzék vezetője, akinek GYURCSÁNY AZ ELNÖKE.
Ettől függetlenül egy valóban potens, hitelesnek tűnő párt, hiteles alakokkal ha választást nem is tudna nyerni, a kétharmadot le tudná bontani. Az ugyanis tény, (nézz körül különböző fórumokon, stb), hogy az ellenzék nagy részét, (főleg a DK-Jobbik torzképződményt) még az ellenzéki szavazók nagy része is gyűlöli.
Tényleg szükség lenne "Új ellenzékre", meg hiteles arcokra csak az a baj, hogy ezek az alakok NEM LÉTEZNEK. Tizenkét éve itt van a NER, NÉGY 2/3-ot éltünk meg, és még mindig nincsenek sehol - egyszerűen nem létezik jelenleg az a társadalmi csoport, akiket mi messiásként várunk, ha léteznének akkor ennyi idő alatt már kinőtt volna belőlük legalább egy mozgalom vagy valami, tudnánk kik ők, ismernénk a vezetőiket, stb.
Én MZP-ben bíztam amúgy, de 1, iszonyat sok magas labdát adott a propagandagépezetnek, 2, arra jöttem rá, hogy egy országosan nem ismert politikussal még könnyebb dolga van a fidesznek, hiszen arra olyan narratívát húznak fel amilyet akarnak, hisz az embereknek nincs róla kialakult kép a fejükben. Amikor az előválasztáson anyám kérdezte hogy kire szavazok, és mondtam neki hogy MZP-re, annyit kérdezett hogy "az ki?". A választás előtt meg mondta nekem, hogy ne szavazzak Márki-Zayra, mert meghalok a háborúban :DDD
Ha pl egy köztudottan háborúellenes alak vezeti az ellenzéket, aki már 100x elmondta és akiről a társadalom MÁR TUDJA, hogy háborúellenes, arra a Fidesz elég nehezen húzta volna fel azt a narratívát, hogy háborúba sodorná az országot.
Szóval egy már országosan ismert, a társadalom minden rétege által ismert karakter, valaki olyan, akiről már POZITÍVAN kialakult egy kép az emberek fejében, olyan kéne az ellenzék élére, meg az, hogy Gyurcsány szépen visszavonuljon a politikától. Akkor ha választást nem is nyerne az ellenzék, a 2/3 lebontható lenne.
Ezzel megint megint az a baj, hogy ilyen ember nem létezik :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!