Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Újra lehet kezdeni a nyelvvizs...

Újra lehet kezdeni a nyelvvizsgamaffia zsebének a tömését?

Figyelt kérdés

[link]

"Magyarország előre megy, nem hátra"

A nyelvvizsgaközpontok meg röhögnek a markukba.

Azt gondoltam, megjön a kormány esze és eltörli ezt a marhaságot,hogy nyelvvizsga kell a diplomához.

Azért marhaság, mert nem idegen nyelvből diplomázik illető,hanem gépészetből,közgazdaságtanból...stb.Semmi köze a nyelvvizsgának ahhoz a szakmához, a szakértelemhez, amivel sikeresen diplomát szerzett az illető.

Nem szól másról, mint lehúzásról, nyelvvizsgaközpontok zsebeinek töméséről.

2022. ápr. 12. 20:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Szia Uram! Nyelvvizsga érdekel?😂😂😂
2022. ápr. 12. 20:24
 2/11 anonim ***** válasza:
81%
Én semmilyen tantárgyat nem akarok, csak ami a szakmához feltétlenül kell.
2022. ápr. 12. 20:46
 3/11 tobas ***** válasza:
85%

"Azért marhaság, mert nem idegen nyelvből diplomázik illető,hanem gépészetből,közgazdaságtanból...stb.Semmi köze a nyelvvizsgának ahhoz a szakmához, a szakértelemhez, amivel sikeresen diplomát szerzett az illető."

Senki nem gátol benne, hogy szakmai nyelvvizsgát tegyél le.

2022. ápr. 12. 20:49
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Nekem sem erősségem a nyelv, de ennek ellenére azt mondom, hogy kell a nyelvtudás egy diplomás embernek. Mégis milyen gépészmérnök az, aki nem tud egy angol nyelvű dokumentációt elolvasni és értelmezni?
2022. ápr. 12. 20:50
 5/11 anonim ***** válasza:
87%

A tudományok nagy része angol nyelven íródik, és ha esetleg magyar nyelven íródik egy cikk, azt is le kell fordítani, ha akkora jelentőségű.

Ha tanulni mész egyetemre, leghatékonyabban angol nyelvű forrásokból fogsz igazán elmélyülni.

2022. ápr. 12. 20:53
 6/11 Alex Fly ***** válasza:
100%
Nem kell. Ha maffiának érzed, nem kötelező a nyelvvizsga.
2022. ápr. 12. 23:10
 7/11 anonim ***** válasza:
Bhgggg
2022. ápr. 12. 23:47
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetem sem kötelező.
2022. ápr. 12. 23:55
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
#4, #5: A nyelvvizsgán nemcsak olvasni kell tudni, hanem más készségeket is.
2022. ápr. 13. 16:10
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
#9 5. vagyok. Azt hiszem a kommentembe az írást is belefoglaltam. De ha konferenciára jársz esetleg külföldön, de még lehet itthon is angolul fog elhangzani az információ. Vagy ha szakmabelivel akarsz beszélni, és pont nem elérhető a magyar ismerősöd, vagy csak meg akarod tudni, máshol milyen a helyzet ezügyben, akkor is jóeséllyel angolul fogsz kommunikálni.
2022. ápr. 13. 20:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!