Szerintetek a kormány valóban képes lenne kiszorítani a külföldi boltokat?
OV nyilatkozta nem rég, azon lesznek, hogy külföldi kiskereskedelmi láncokat minnél előbb kiszorítsák.
Ezt a gyakorlatban hogy akarják megvalósítani?
És mi lesz azzal több száz vagy összeségében ezer már felépített Aldi,Lidl, Spar, Penny üzletekkel kifogja üzemeltetni.
Mért nem inkább azon jár az eszük, hogy megszüntessék Coop,CBA,Real hányadék boltokat és létre hoznának helyette egy saját magyar diszkont láncot, mint mondjuk a Németországban a Netto, vagy Lengyelországban a Biedronka
#11 Butaságokat írsz.
Változtak az élelmiszerminőségi előírások, így kevesebb tartósító szert, sót tartalmazhatnak a termékek, ennek következtében más az eltarthatóságuk is.
A Sió nem volt tiszta gyümölcslé, mert nem lehet 100%-os gyümölcslevet csinálni minden gyümölcsből.
A barackléből most is van 50%-os éppen úgy, mint 25%-os vagy annál is kisebb tartalmú - más az ára. Vannak frissen készített gyümölcsleveik is, meg 100%-os gyümölcsleveik és nagyon sok olyan gyümölcslé keverék variációjuk ami nagyon finom, csak drága, pont a gyümölcstartalmuk miatt.
Szerintem csak az üzlet nem forgalmazza ezek választékát ahol vásárolni szoktál. Nálunk is vadászni kell mert egyik üzletben egyik félét, másikban másik félét lehet megtalálni, nem az összeset.
#13 Rosszul emlékszel.
Nem lehetett 100%-os minden gyümölcsleve, mert a barackból nem lehetséges 100%-os gyümölcslevet meginni sem, az egy gyümölcspép. Tudom, hogy régi finom dolgokra később úgy emlékszünk, mintha jobbak lettek volna, de utána lehet nézni szerencsére az interneten.
Tessék pár példa:
Barakclé, amikor még csak 18Ft volt 0,7 liter, a '70-es évek végéről. 25%-os és volt benne természetazonos aroma.
Ugyanilyen aromával készített, 25%-os volt a kajszibarack is - ez pár évvel későbbi.
Vagy a birsalma:
Ribizli-alma koktél:
Én is szerettem ha kaptam ilyet, de ennél sokkal jobb termékei vannak ma már a Siónak.
a Márka pedig nem gyümölcslé volt, hanem üdítőital - vagyis szénsavas szörp. Azoknak soha nem volt mérhető gyümölcstartalma, nem ez volt a lényege.
És azok a dolgozók, akiknek ott van az állásuk, hova fognak százával-ezrével menni?
Így is minimálbért keresnek, gondolod, hogy a magyar boltok többet fizetnének, ha egyáltalán lenne elég munkahely?
Nincs elég munkanélküli Magyarországon, hogy még a legszegényebbeket is kirúgják?
#16 " Almalével hígítható, akkor is 100%-os gyümölcslé lesz, csak nem tisztán körtéből."
Igen, de akkor már nem körtelé, hanem körte+almalé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!