A szakmunkások 10x-esét keresik a 2008-asnak. Ez igaz?
Örülj, hogy ilyen jól megy a cégednek akkor, hogy a semmiért fizetnek, kérdező. :)
Lehet közben akkor keresztrejtvényt fejteni.
Van benne igazság, én 2014 körül voltam 17 év körüli akkoriban Békés megye, tehát az ország keleti része, legszegényebb megye az átlag emberek 60-100 nettó közt kerestek, akkoriban 64 ezer nettó Ft volt a minimálbér.
Szakmunkások (hentes, asztalos, pék, pincér ápoló, kb nettó 80at keresett. Egy gyári munkás munkás 3 műszakban 64-70 ezret, ez nem vicc, sok helyen úgy jelentették be az embereket hogy munkaerő-közvetítőn keresztül.
A MÁVnál felénk sokan dolgoznak 2014-2015 közt nemhogy nőtt ,hanem még csökkent is pár százalékot a fizetés. Most meg ott is stabil éves 10%-os béremelés van ott is.
Akkoriban egy nettó 120 ezres tanári fizetés felénk istenkirály volt, gazdagnak számítottál belőle. Akkoriban ha valaki panaszkodott, 80 nettót keres szakmával leordították mit sírsz tanultál volna mérnöknek, informatikusnak. Most meg csodálkoznak nincs kétkezi munkás aki dolgozni akar. Hónap végi evés mérnöki jog. Ezt mondogatták-
@19!
Ez nem ilyen végletes.
Én 2008 körül vidéken szakmunkásként picivel kerestem 100 fölött, de ez mindig 110 alatt volt, most 350 a nettóm, és 20 túlórával netto 440-et kerestem es nem hajtottam ki a belem hanem kényelmesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!