Ezt tényleg meg lehet csinálni, hogy utólag kijelentem, hogy az érvénytelen szavazásra buzdítás az szabálysértő és milliós bírságokat szabok ki???
#9 - Nem tudok veled egyetérteni.
Egy népszavazáson 4 féle véleménynyilvánítás lehetséges:
Nem mész el, Igenre szavazol, Nemre szavazol, Érvénytelenül szavazol.
Az 1-essel az a probléma, hogy nem tesz különbséget aközött, hogy valaki lusta vagy tudatos. A 4. azt jelenti, hogy te élni akarsz demokratikus jogoddal, de nem tartod korrektnek a kérdést vagy magát a népszavazást.
Ha valakinek joga van buzdítani az Igenre vagy Nem-re, akkor alapvető jog kell legyen a buzdítás a másik két opcióra is.
Sok szavazáson van olyan válasz, hogy nem tudom, vagy tartózkodás.
Nézz már meg egy parlamenti szavazást. Opció: be se megy, vagy tartózkodik.
Akkor engedtessék meg az egyszerű állampolgárnak is, hogy ugyanezek a lehetőségek rendelkezésre álljanak.
"Aki érvénytelen szavazásra buzdított, annak az volt a célja, hogy a szavazás legyen érvénytelen, mert tudták, hogy mi a többség vélemény."
Ez egy kamu népszavazás volt egy olyan törvényről, amit már meghozott korábban a parlament. Szándékosan ostoba kérdésekkel, nyilvánvaló, hogy ezekre nem lehetett IGEN-t húzni. Persze, hogy erre az a válasz, hogy van egy csoport, ami nem akarja legitimálni ezt a kamu népszavazást. Szerintem ehhez joga van bárkinek, hogy másnak elmagyarázza, hogy ez az egész egy kamu és nem kéne asszisztálni hozzá.
Szerinted meg nincs joga a civileknek a kormányzati cinizmus ellen kampányolni.
Ha értelmes kérdések lettek volna, akkor senkinek se lett volna oka érvénytelenségre buzdítani. 20% érvénytelen szavazat nem véletlen.
#10!
Igen, a magát demokratikusnak nevező - de valójában posztkommunista - ellenzékünk már korábban is csúfot úzött a demokráciából.
#15 - Tudom, hogy meglepő, de Magyarországon vannak még civil szervezetek. Amik nem részei az ellenzéknek.
Ez biztos azért annyira meglepő, mert a jobb oldalon megszoktátok már az álcivilszervezeteket, akik közpénzből kampányolnak a kormánypártnak.
Meg azért is meglepő lehet, hogy ezek még léteznek, mert a kormány próbálja ellehetetleníteni őket.
Az, hogy a baloldal hogy űz csúfot a demokráciából az nem releváns a jelen kérdés szempontjából.
"Az, hogy a baloldal hogy űz csúfot a demokráciából az nem releváns a jelen kérdés szempontjából."
Pontosan erről szól a kérdés.
A kérdés nem erről szól.
Én kérdeztem, csak tudom.
#18!
Nem. Te és a kérdésed, a 16-os válaszolóval egyetemben éppen kimagyqarázni próbáljátok a ballib pártok és támogatói demokrácia-ellenes tevékenységét.
De a kérdésed (ami valójában egy felháborodás, nem kérdés) nem jött volna létre, ha a ballib pártok és a csicskasajtójuk nem köpi arcon ismét a demokráciát.
Tehát igenis, a kérdésed erről szól: Arcul lehet-e köpni a demokráciát és ezt lehet-e szó nélkül tűrni.
Vannak olyanok, mint a 16-os, aki mindent szó nélkül benyel, amit a ballib propagandisták mondanak. Szerinte meg lehet tenni és mindenféle mellémagyarázást elfogad, sőt, büszként hirdet.
Nézd csak meg, hogy miket írt a 14-es hsz-ben!
"Sok szavazáson van olyan válasz, hogy nem tudom, vagy tartózkodás.
Nézz már meg egy parlamenti szavazást. Opció: be se megy, vagy tartózkodik.
Akkor engedtessék meg az egyszerű állampolgárnak is, hogy ugyanezek a lehetőségek rendelkezésre álljanak."
Erre most is van lehetőség! És senki nem mondja azt, hogy ha nincs véleményed, akkor is menj szavazni és random módon húzz valahová egy X-et!
Ha nincs véleménye, akkor nincs véleménye. De ha van, akkor azt azzal a bizonyos X-el kell kifejezni. Full kamu, amit ír. A legvégső érve pedig az, hogy ő nem értette a kérdéseket, azért szavaz érvénytelenül. Ebben az esetben otthon kell maradni. Joga van hozzá.
Tehát ti ketten úgy gondoljátok, hogy arcul lehet köpni a demokráciát.
Szerencsére kisebbségben vagytok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!