Végleg kettészakadt az ország a Budapest-Pécs-Szeged háromszög vs. a magyar ugar mentén?
Most nézegetem a választási térképet, és hát – a fidesz valami hatalmas nagy zakót kapott ebben a három városban. Sok helyen 10 vagy még több százalékpontnyi a különbség. A fővárosban egyedül a 17. kerületben (a.k.a. "Rákosborzasztó") rúgott labdába, de erről tudni kell, hogy ezek főleg alulfejlett, félig falusias területek (Rákoskeresztúr stb.), ahol rengeteg idős ember él öreg házakban.
A Fidesz iszonyat zakót kapott pl. a XIII. kerületben, vagy Zuglóban, és hát – a hagyományosan jobboldali I. II. XII. kerületek elvesztése már egyenes művészet. (Itt nőttem fel, olyan jobbos az egész Buda, hogy eddig ide a baloldal be nem tette a lábát...)
Összefoglalva van nekünk három nyugatos, fejlett, civilizált szigetünk (Budapest - Pécs - Szeged), és van a "magyar ugar", az elmaradt falu. Ti hogy látjátok?
Mindenesetre büszke vagyok arra, hogy budapesti vagyok, és szégyellem, hogy szégyenkeznem kell külföldön, ha meghallják, hogy magyar vagyok...
"Iszonyat nagy zakó, hatalmas leégés a Fidesznek."
Aha.
Az, hogy listán 53% Fidesz, 34% ellenzéki összefogás, akkor az mekkora zakó és kinek?
Ha hazaárulást tapasztalsz, miért nem teszel feljelentést?
Senkit nem érdekel, hogy kezdő poltikusok-e, mindenki automatikusan a pártra szavaz. Akár egy hokedlit is indíthatna akármelyik oldal, amíg ott van rajta a pártlogó, szavaznak rá.
Buda soha sem volt annyira ősjobboldali. 40pár százalékkal nyertek korábban is, csak mivel legalább két komolyabb párt indult ellenük, emiatt nyertek. Most jóformán ugyanazt a 40pár százalékot hozták, de mivel nem oszlottak meg az ellenfél szavazatai, ők nyertek.
Tehetősebb rétegből sokan kiköltöztek Pomázra, Szentendrére, Solymárra stb... stb..., Pest megye népessége 200 000-el nőtt az elmúlt évtizedben, Budapest meg zsugorodott. Konkrétan tudok olyan helyeket, ahol 10 évvel ezelőtt egy nagy mező volt, most meg amíg ellátok, mind beépítették. Gondolom a medencés házakat nem a pronyó panelprolik húzták fel, szóval ha keresed ezeket a Fidesz szavazókat, ott megtalálod.
Neked miért baj, ha nem tudnak valakit megszólítani?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!