Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A 25 év alattiak mitől olyan...

A 25 év alattiak mitől olyan biztosak benne, hogy az SZJA mentesség most hosszú évekig ki fog tartani?

Figyelt kérdés
A kérdés nem provokáció, a válsz valóban érdekel. Vannak 21-22 éves kolegáim, akik most örülnek, hogy 3-4 évig adómentesek. Csak nem értem, mitől ilyen biztosak benne. 2010-ben ollóvágás szerűen elvették a magánnyugdíjpénztárat, 2012-ben elvették a fegyveres szervek, hivatásos állományára vonatkozó korkedvezményes nyugdíjat, és még hosszasan lehetne sorolni, miket vettek el. És ha jövőre hupsz, nincs már szja mentesség?

2022. ápr. 8. 23:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
33%
Műprobléma. A mai fiatalok 40 éves korukig mamahoteles, büfészakos gyerekek, nulla keresettel. Az a 3 fő, akit ez érint, teljesen elhanyagolható a teljes népességhez viszonyítva.
2022. ápr. 9. 07:25
 12/12 anonim ***** válasza:
Engem már csak egy rövid ideig érint, ezért én inkább azt támogatnám, hogy egységesen csökkentsék az adóterheket. Ha nem is teljes eltörlés, de csökkentés az jó lenne és nem csak a gyerekeseket, meg a 25 alattiakat kéne támogatni, mert mindenki rászorulna.Nagyon soknak tartom a 33,5% levonást, pláne a 300 ezer alatti fizetések és a minimálbér esetében. Főleg, hogy az áfa is nagyon magas. Szerintem a gazdaságnak is jót tenne a csökkentés, többet vásárolnánsk az emberek és ugyanúgy befolyna áfa formájában a pénz az állam kasszába és még az emberek is jobban élnének egy kicsit.
2022. ápr. 21. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!