Orbán Viktor személyisége változott valamit az elmúlt kb. 30 évben?
Alapjaiban nem.
Csak szerintem olyan irányba csúszott el a történelem által kezébe adott lehetőségek által,amiket még 1990-ben el se tudott volna képzelni.
2006 Gyurcsány,gazdasági világválság,migráns válság,Covid,orosz-ukrán háború.
Csóró forradalmárból egy sok ezer milliárd forint felett rendelkező oligarcha maffia vezér lett.
És a végén igaza lett.
Felépítette az új rendszert a régi lerombolt helyébe,ahogy vizionálta az interjúban...
96 körül rájött, hogy liberálisként nem tud nyerni, ezért átment a másik térfélre, mert ott akkoriban éppen volt egy kis szabad hely. Szépen leszalámizott ott mindenkit 10 év alatt, aztán jól bebetonozta magát. Akinek, nincs gerince, meg otthon tükre, annak persze nem probléma az ilyesmi, a hatalommegszerzés (és megtartás) érdekében szépen ideológiát cserélt.
Na persze a sok agymosott emlékezete csak 2006-ig tart, mert akkor volt az őszödi beszéd. Hány fidesz fan tudja vajon, hogy OV előtte 8 évig a Liberális Internacionálé alelnöke volt? Most meg 1 éve már a Néppártból is kitették őket.
A kérdés az volt, hogy változott-e 30 év alatt. Én egyrészt azt válaszoltam, hogy igen (mint mindannyiunk), másrészt, azoknak a feltehetően huszonéves kommentelőknek, akik számára a 90-es évek már történelem (és mint ilyen, az aktuálpolitika dönti el, hogy milyennek állítja be), azt válaszoltam, hogy nem volt mindig ilyen, mint most (Mármint OV).
Egyébként, az évtizedek során voltam már én is Fidesz szavazó meg ellenzéki szavazó is.
Csak egy kis megjegyzés még, gondolkodjatok el rajta: Soros György milyen embernek van beállítva a Fidesz által? És Orbán Viktor milyen embernek van beállítva az ellenzék által? Vagy mindkét személyiségprofil helyes, vagy mindkettő sántít valamiben, nincs igazam?
"Nem tudhatjuk! Mármint lehet Orbán komolyan gondolta régen, hogy egy demokratikus liberális politikus lesz, csak azzal az imidzsel nem, hogy választást nem nyert alig jutott be a parlamentbe (hatalmas történelmi HA marad, hogy mi lett volna, ha 94-ben a Fidesz nem jut be a parlamentbe, amihez közel járt, valószínűleg radikálisan más világban élnénk), aztán rádöbbent, hogy a népnek ez kell igazán egy új Kádár! Most pedig pont ezt játssza ha megnézitek, egy az egyben!"
És ez szomorú!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!