Miért nem egyezik ki Magyarországon a jobb és baloldal egymással bizonyos nemzeti minimumok mentén?
Lennének bizonyos nemzeti minimumok, amik mindkét oldal számára elfogadhatók. Mondjuk fele-fele arányban lennének benne jobb és baloldali elemek.
Lehet és KELL kritizálni az ellenfelet, de ami jó, azt ismerjük el a másik oldaltól. És a Fidesz esetleg fontolóra vehetné egyes ellenzéki pártok törvényjavaslatát. Erről lenne vita, de normális és kultúrált formában.
Szerintem a legnagyobb veszedelem Magyarország számára a polgárháború és a gyűlölet. Nem mondom azt, hogy egymás nyakába kell borulni. De legyenek közös ügyek, ezt nagyon fontosnak tartom.
Én az O1G-zést, meg a libernyákozást is ugyanolyan káros dolognak tartom.
Nem azt mondom, hogy ugorjunk a másik nyakába. Csak ne sértegessük a másik oldalt és próbáljunk meg a másik agyával gondolkodni. A demokráciában szükséges a vita.
De például olyan jó lenne, ha jobb és baloldali, kormánypárti és ellenzéki együtt, kéz a kézben ünnepelné '48-at, vagy '56-ot legalább.
Ehhez azonban az kell, hogy se a jobb, se a baloldal ne provokálja szándékosan a másik felet.
Én a kultúrált párbeszéd híve vagyok. A vadhajtásokat mindkét oldalról le kell nyesni.
Ez elengedhetetlen a konszolidációhoz.
Igen, de sajnos a politikai stratékia ma már az hogy orbán harcol meg libernyákozik az ellenzék meg korrupt orbánozik. Nem leheht ezen változtatni amíg a politikai elitet le nem cserélik, merrt már túl sok a törés köztük.
Ezen felül pedig a rendszer úgy van felépítve, hogy szinte mindig volt egy győztes aki egyedül tudott kormányozni, 16 éve nem kellett koaliciós kormányt alakítani, tehát nincs szükség együttműködésre. A nyerő stratégia ha kicsinálod az ellenfeleidet, csak látjuk az hova vezet.
Ezek a 2/3 dolgok is ide vezetnek, hiszen így a társadalom egy nagyon jelentős részének a képviselete semmivel nem tuja szolgálni a választóit; így teljesen kimaradnak a "demokratikus" döntéshozatalból.
Lehetne jobb, de ahhoz a hatalmon lévő pártnak azon kéne dolgoznia hogy egy igazságos és barátságosabb rendszert építsen, nem azon hogy bármi áron megőrizze a hazalmát.
Tehát egyrészt fontosnak tartanám a kiegyezést bizonyos nemzeti minimumok mentén.
Másfelől fontos, hogy egyik párt se tudjon teljhatalomra szert tenni. Ez garantálná a békés együttműködést.
És még mielőtt le fideszbérenceztek, vagy libsiztek engem, mindkét oldal vállalhatatlan megnyilvánulásait elítélem. Valószínű jobb és baloldalnak is meg kéne tisztulnia.
Lehet kritizálni a másikat (nem szidni), de alapvetően inkább a saját erősségeinket kellene kiemelni. Értem én, hogy a negatív kampány kifizetődőbb, de az lenne a helyes hozzáállás, hogy miért rám szavazz és nem az, hogy miért ne szavazz a másikra. Hozok egy konkrét példát.
Ugyanúgy elítélem a 2004-es határon túli magyarok elleni uszítást a baloldal részéről, de elítélem a másik oldalról meg a sorosozást, brüsszelezést, migránsozást stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!