Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az első Orbán kormány (1998-20...

Az első Orbán kormány (1998-2002) miért bukott meg?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 7. 17:54
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
75%
Mert az mszp-nél ott volt Medgyessy, aki alig bírt normálisan kommunikálni de a nép szerette mert elég normális volt. Meghirdette a száznapos programot, amit be is tartott.
2022. ápr. 7. 18:32
 12/23 anonim ***** válasza:
100%
Akkoriban valóban sok komcsiproli élt még,és hittek Péterben.
2022. ápr. 7. 18:49
 13/23 anonim ***** válasza:
22%

Igen, emlékszem, akkoriban anyám is azt mondogatta, hogy "Ezek szakemberek, majd rendbe teszik az országot."

Csak azt nem tudom a mai napig, mi a f...szt kellett rendbe tenni. 1998-2002. között nagyon jó életünk volt.

Én rájuk szavaztam 2002-ben is, és nagyon letaglózott, hogy a szocik nyertek:(

2022. ápr. 7. 19:00
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Akkor még nem volt internet, jobboldali média se. Orbán még próbált a választók józan eszére hatni, de nem jött be. Most már meg se próbálja, tanult belőle, hogy úgy nem megy. Voltak persze hibáik, és a baloldal már akkor is lejáratta őket. Valamint annyi igazsága van a baloldalnak, hogy akkoriban még volt mondanivalójuk a kisembernek, nem pedig az LMBTQ, BLM jellegű szarságokkal kampányoltak a belpesti libsiknek.
2022. ápr. 7. 19:01
 15/23 anonim ***** válasza:
73%
Pontosan nem emlékszem, miért bukott meg, de arra igen, hogy én miért utáltam meg őket. Akkoriban a Fidesz-Magyar Polgári Párt nevet használták, minden interjúban elmondták, hogy polgár így, polgárosodás úgy, mint most a migráns-Soros-Brüsszel dumát. Viszont minden megnyilatkozásukból az derült ki, hogy polgár az, aki az átlag felett keres, én meg a szakmámban dolgoztam, ami egy rosszul fizető szakma. Az az üzenet jött le, hogy le vagyok kak.... Amit most csinálnak, az százszor rosszabb.
2022. ápr. 7. 19:33
 16/23 anonim ***** válasza:
83%

Akkor még koalícióban kormányzott a kisgazdákkal.

Sokat loptak, akkor is.

Akkor, még voltak korrupció érzékeny emberek.

Orbán akkor se volt jobb ember csak kisebb volt még hatalma.

Ma már attól csak menőbb a kormány, hogy sokat lop, attól nemzetibb.

2022. ápr. 7. 19:40
 17/23 anonim ***** válasza:
68%
Mert az MSZP ígéretei jobban hangzottak. És Medgyessy be is tartotta, ha belerokkant az ország akkor is.
2022. ápr. 7. 19:55
 18/23 anonim ***** válasza:
Korrupció, és az előző kormány gazdasági intézkedéseit, amik akkor kezdtek volna működni, eltörölték. A Gyurcsány puccs óta pedig a fidesz és az MSZP /DK, azaz az MSZMP utódpártjai, a mai napig együttműködnek azért, hogy ez a rendszer így megmaradjon. A másik oldal fontos, régi személyei megkapják az összes buliból a 20 30 százalékot legalább, emellett a parlamentben elbohóckodnak egymással havi többmillióért. Sosem lesz ebben az országban rendszerváltás. Akarom mondani, hatalomváltás.
2022. ápr. 11. 16:21
 19/23 anonim ***** válasza:
Soha ne várja senki, hogy ebben az országban valaha jólét lesz. Kelet Európa a rablásról szól, amiben benne vannak a bankok, nyugati politikusok, és az ezeket kiszolgáló vezető pártok. Sorosista bábállam Magyarország. A 90es 2000es évek annyiban volt jobb, hogy akkor még ment a szabadrablás, és bárki aki ügyes meggazdagodhatott pillanatok alatt. Ma az ügyeskedés privatizálva lett, és csak az állami vezetéshez, azaz nyugati bankrendszerekhez legközelebb állók kiváltsága. 18 voltam
2022. ápr. 11. 16:25
 20/23 Odüsszeusz92 ***** válasza:
Két fontos dolgot senki nem írt le. Egyik hogy akkor még a világ nyugodtabb volt, nem voltak komoly válsághelyzetek, tehát az emberek nem féltek egy beszédhibás emberre bízni az ország vezetését és akkor nem 2/3-dal kormányzott a Fidesz, tehát nem tudott mindent uralni.
2022. jún. 12. 13:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!