Szereted a baloldali ellenzék ócsárló, lebutázó, agymosásos kijelentéseit a Fidesz-szimpatizánsok felé?
10
Ez egy higgadt látásmódból való vélemény. Utolsó bekezdésben említed a történelmet, egy kicsit mélyebben kellene belegondolni a magyarok és Magyarország történelmébe. Ebben benne vannak hagyományok is, és benne van az is, hogy a Mi Hazánk Mozgalom bejuthatott a parlamentbe.
11-es, ezt a kérdést válasszuk el a következő választások esélyeitől.
Azt meg kell érteni, hogy a következő választásokon az ellenzék mindenképpen veszíteni fog, és nem azért, mert rossz vagy jó, hanem mert bezárult a kör és kiépült az autokrácia teljesen.
A kormány kétharmada, ameddig Orbán Viktor a jelöltje, biztosítva van (utána következhet maximum egy szétesés vagy pártszakadás).
Mindegy, ki a jelölt, melyek a pártok, mindegy, hogy összefognak vagy sem, mindegy, hogy Gyurcsány köztük lesz vagy sem.
Ezt meg kell érteni: nem ezért vagy azért a jelöltért vagy jelenségek okán nem fog nyerni az ellenzék, hanem azért, amiért Oroszországban, Fehérorszországban vagy Törökországban sem nyerhet soha, ameddig Putyin, Lukasenka vagy Erdogan életben van és elindul.
Ezt, ha még mindig nem fogta fel a magyar társadalom, fel fogja fogni, garantálom, még 1-2-3 kétharmados győzelem után (én azt nem értem, hogy nem értik ezt még egyesek, a negyedik kétharmad után sem).
Az ellenzék egyetlen hiteles lázadása az lenne, ha nem venné fel a mandátumait és utcai ellenzékké válna, azaz RENDSZERELLENZÉKKÉ. Csakhogy azt a rendszer júdáspénzét elfogadva nem lehet csinálni. Ahogy a kommunizmusban sem lehetett az Országgyűlésben ülve ellenzékinek lenni - azzal csak a rendszert erősítetted, látszatellenzékiként.
De mindettől függetlenül, az alapkérdéshez visszatérve, a visszamocskolódás nem megoldás (és nem válasz a rezsim hazugságáradatára sem). Ebben egyetértünk.
13
Tévút és téves gondolatok. Április 3-án 19 óráig a Fidesz vezérkara még abban sem volt biztos, hogy valamelyes többséget szerez. Aztán megjelentek az első választási adatok ...
A kormányváltást akarók feladata: többséget szerezni az egyéni választókerületekben és listásan is. A vélt "autokrácia" azonnal megszűnik.
Nem minősítem, bár lehetne, a Putyinnal, Lukasenkaval vagy Erdogannal való példálózást, mivel politikai bebörtönzés nincs Magyarországon, és senki ellenzékit nem gyilkoltak meg még polóniummal sem.
14
A hagyományt ne szűkítsd le politikai nézetekre, kormányokra. Épp közeleg egy hagyomány, ami vallási alapú. De a hagyományok közé tartozik a magyar nyelv, a kultúra és a család is. "Nyelvében él a nemzet" - közismert szólás, de mára felejtődött, hogy 1844-ben szentesítették a magyar nyelvet hivatalossá tévő törvényt.
Kodály Zoltán meg úgy fogalmazott: "Kultúrát nem lehet örökölni. Az elődök kultúrája egykettőre elpárolog, ha minden nemzedék újra meg újra meg nem szerzi magának."
16
Biztos, 100%-os forrásból tudom, hogy ez nem igaz (ezt persze vagy elhiszed nekem, vagy nem, de én ezt tényleg fideszen belüli forrásból tudom). Voltak belső felméréseik, amik fölényt mutattak a háború előtt már, és pár nappal a választások előtt már látták, hogy a háború hatására ez a fölény jelentősen tovább növekszik. Azt elhiszem, hogy esetleg a kétharmadot nem látták biztosan, akivel én beszéltem, az is azt mondta, hogy a saját, belső felméréseik szerint valszeg elvesztik Nyíregyházát és Debrecen is billeg (ehhez képest mindkettő meglett nekik). De hogy ne lettek volna biztosak előre a győzelemben, az mese habbal, hidd el nekem. A kétharmad talán meglepte őket is, ezt esetleg el tudom hinni (és én is így láttam).
A "feladat" tiszta sor, és az is, hogy ez a rendszer kétpárti választási rendszert fog eredményezni hosszú távon (mint mindenütt, ahol ilyen rendszer van a világon).
Én azt állítom - és hidd el, ezt a gyakorlat bizonyítani fogja -, hogy ezt a "feladatot" nem lehet abszolválni már ellenzékből, függetlenül az ellenzék milyenségétől, a jelöltek kilététől. Egy kampányhoz ERŐFORRÁSOKRA van szükség, és ezek eloszlásának egyenlőtlensége ma már akkora, amit semmivel, semmilyen módon nem lehet kompenzálni.
Putyinnal, Lukasenkával és Erdogannal nem a hatalomgyakorlás módszerei mentén példálóztam, bocsánat (azok merőben mások - és köztük sem egyformák: míg Törökországban "csak" börtön jár az ellenzékieknek, addig Oroszországban gyakran megölik őket - Fehéroroszországban meg még gyakrabban, csak arról kevesebbet beszélünk).
Orbán, ameddig az EU tagja, ilyesmiket nem tehet meg, ez nyilvánvaló.
De most nem erről beszéltem, bocs, hanem a választási rendszerekről és az ellenzéknek a kormányoldalhoz viszonyított erőforrásairól, esélyeiről - és abban már nagyon-nagyon hasonló a helyzet.
Állítom, hogy nincs az a jelölt, akivel Magyarországon az ellenzék győzni tudna.
És már négyszer hallottam, hogy "ez nem biztos, ez nem igaz, ezt nem lehet bizonyítani, ez csak azért van, mert külön indult az ellenzét", blablabla.
Csak figyelj, és jusson eszedbe ez a hozzászólásom 4, 8, 12 év múlva.
Látszólagos ok mindig lesz, de hidd el nekem, ez így van, ahogy mondom. A hülye ellenzék meg majd 4 év múlva is konferenciát szervez arról, hogy "Vajon hol rontottuk el?" és szételemzi a semmit.
Nem tudom, empirikusan hányszor kell még bebizonyosodjon, hogy sem ezzel, sem azzal, sem amazzal a módszerrel NEM LEHET NYERNI egy pártállammá szilárdult autokráciában, ahol már a közmédia is kampányeszköz és gátlástalanul, közpénzen kampányol az állampártnak a pártállam.
Oké, legyintsetek rá negyedszer is. Majd a nyolcadik táján belátjátok.
Én ezt nem Fidesz-gyűlöletből írom 2011 óta, hanem mert 99%-ban 2011 és 2014 között zajlott az államrendnek, a választási rendszernek és a médiastruktúrának az az átalakítása, ami után már nem lehet nyerni semmilyen ellenzéknek, semmilyen jelölttel.
Ha nem hiszitek, beszélgessünk 2026-ban, 2030-ban, 2034-ben. Én ezt biztosan állítom 9 éve, mert vettem a fáradságot és elolvastam az ÖSSZES törvénymódosítást, ami a választási rendszert érintette és a média működését szabályozza. És figyelmesen követtem minden, a tömegkommunikációt érintő változást.
Értsétek meg, a 21. században a tömegmédia olyan eszköz, ami önmagában eldönthet mindent. 2014-ben szerepelt a legrosszabbul a Fidesz, mióta átvette a hatalmat, és ennek nem politikai okai voltak, hanem az, hogy akkor Simicska még tett egy elkeseredett próbálkozást, hogy gyengítse Orbánt a HírTV és a hozzá kapcsolódó médiumok révén.
Azóta azok is az Orbánéi már.
Hiszitek vagy sem, itt kétharmad hág kétharmadra, ameddig Orbán Viktor életben van és indul a választásokon. Erre nagyon nagy összegű fogadást mernék kötni.
18
Nos, nem vitatom a Fidesz információit a választás napján, de ne hagyd figyelmen kívül, amit a 17-es kommentemben írtam másnak válaszolva.
Magyarországnak van egy kultúrája, hagyománya, amiket politikai erők nem bírnak se átírni, se megszüntetni.
Ebben fontos szerepet kap a nemzet, a vallás, a család. Nem véletlen a vidék pártválasztása. Szinte valamennyi faluban szól napkezdéshez 5 órakor a harang, jelzi a delet, és napzártának 19 órakor szólal utoljára. Mindegyik falu őrzi és ápolja a kultúráját, emlékezik őseire. Érdemes beleolvasnod, ajánlom:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!