🟠 Tarlós idejében sokat fejlődött a főváros. Ezt nehéz lenne vitatni, tagadhatatlan. Nem voltak korrupciós botrányok, más negatív ügyek. Miért nem választották meg ismét?
Nézd meg a jelenlegi eredményeket és megtudod a választ.
Budapest történelmileg balos város. A komcsik betelepítettek ide egy tonna vidékit panelokba, ezek az emberek relatíve jól éltek, ők lettek a Kádár rendszer haszonélvezői. Ugye a munka kb annyi volt a szoci rendszerben h úgy kellett tenned mintha dolgoznál, azt szevasz. Szal kb ingyen kaptak lakást, pénzt, stb.
Ezek élnek a mai napig ezekben a panel kerületekben (a szoci nyuggerek) illetve az ő leszármazottaik.
Nézd meg egyedül az a két kerület szavazott Fideszre ahol nincsenek lakótelepek ÉS nem kizárólag nyuggerek lakják.
Sztem innen már könnyen levezethető h Tarlóssal a fő probléma az volt h Fideszes befolyás alatt állt.
Voltak vele más gondok is (pl. mindig mindenben az autósoknak kedvezett) de alapvetően sztem minden polgármester sz . r, tehát csak emiatt nem váltották le, inkább a Fidesz-közelisége miatt.
Az első időben kétségtelenül sokat fejlődött a város. Csak később ez megfordult és Tarlós már hátráltató tényező lett. Mondjuk az sem tett jót neki, hogy a valóban hasznos és modern BKK-t szétverte és egy teljesen jelentéktelen szervezetet csinált belőle, a hozzáértőktől pedig megszabadult...
A másik bűne pedig pont az volt, hogy néha ellent mert mondani a pártnak - éppen ezért a kampányában ők sem álltak ki mellette.
Az egyik észrevételem: most nem fővárosi polgármester választás volt.
A második: A Tarlós - nem tudom, hogy szándékosan, vagy felelőtlenségből, de - nem vette komolyan a legutóbbi személyét érintő választást. Abban a fellengzős, lekezelő, fikázó stílusban épeszű politikus nem nyomul, mint amit ő próbált ki a legutóbbi alkalommal.
Magyarországon a választási kultúra az erő nyelvére váltott, - kb. az a szint érvényesült akkor is, mint most az országgyűlési választásokon, amikor is az "ellenzéknek" az egyetlen kitűzött, közös célja csak annyi volt, hogy az Orbánt le kell váltani - és itt meg is állt a választási program, mondanivaló náluk. Na, ez érvényesült a legutolsó főpolgármesteri választások alkalmával is, csak akkor sikeresen.
Engem is bánt a dolog, nagyon szerettem volna, ha nyer.
Ha nem is értek egyet az ellenzéki szavazókkal, átérzem a fájdalmukat, én is napokig nem tértem magamhoz, és levert voltam, amikor Karácsony nyert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!