2002-ben a Fidesz hogyan vesztette el a választást?
Mi volt akkoriban a fő kritika ellenük? Milyen volt a gazdasági helyzet? Volt gazdasági világválság?
Nyilván olyanoktól várom a választ, akik akkoriban foglalkoztak közügyekkel és nem kisgyerekek voltak, mint én. :)
Légyszíves próbáljatok meg semleges hangnemben írni erről, arra annyira nem vagyok kíváncsi, hogy a két oldal hogyan tudja ócsárolni egymást. :)
Voltak kisebb-nagyobb korrupciós botrányok, de nem mint ma, hogy egész megyéket és szektorokat raknak zsebre. De egy európai irányultságú, konzervatív-liberális kormányzás volt.
Az MSzP szociális ígéretekkel, pénzosztás ígéretével nyert. Aztán miután kiderült, hogy öreg Meggyó III/II-es tiszt volt a komcsi időkben, megcsappant a népszerűsége. Így aztán kénytelen volt a szociális demagógiának eleget téve nekiállni osztogatni ezerrel.
Gyurcsány megpuccsolta, majd 2006-ban már ő indult miniszterelnöknek. Az osztogatások után üres volt a kassza, a költségvetés állapotát pedig eltitkolta és végighazudta a választási kampányt. Ennek beismeréséről szól az őszödi beszéd, ami kiszivárgott és 2006-tól a 2010-es választásokig folyamatos tüntetéseket eredményezett, amik néha elég durván elfajultak.
Ezekután a Fidesz 2010-ben 2/3-dal tért vissza és azt mondta, hogy ha a konzervatív-liberális európai kormányzás nem kellett a népnek, akkor majd csinálnak egy olyan kormányzást, ami marhára nem európai, hanem gumicsizmás-pálinkás-győzikés. Na ez már sikeres is.
7-es
" Az még oké hogy rendszerváltáskor jobbos (mdf) kormány lett de a privatizáció okán kb az összes hirtelen milliárdossá vált újgazdag emberke balos kötődésű volt, úgy tessék elképzelni a korrajzot. "
Tökéletes meglátás sztem ez a kulcsa az első 15 évnek a rendszerváltás utáni időszakban
És többek között ez alapozott meg a mostani Fidesz 2/3-oknak is
A választ a kérdésre mindig ott kell keresni hogy épp ki a leggazdagabb felső 1% mivel egyedül ők döntenek arról hogy melyik párt legyen épp hatalmon. Az hogy a nép dönt csak egy illúzió.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!