Fideszesek! Ti milyen fontos intézkedéseket vártok a Fidesztől a következő 4 év során? Szerintetek megtartják a támogatásokat?
"Ezen kívül mi lesz a következő kormányzati ciklus fő irányvonala?"
Egyértelműen folytatják az eddigi jól bevált kormányzást. Ellenségképpel és gyülöletkeltéssel.
Azt várom, amit 12 éve látunk/ tapasztalunk ( akik direkt nem, az legyen az ő bajuk).
Gazdaság pörgetése, nem megszorítás, adócsökkentés ( SZJA, munkát terhelő adók), családtámogatás, munkahelyteremtés, mezőgazdaság fellendítése, zárkóztatni az egészségügyet minden szempontból, rezsicsökkentés, 13 havi nyugdíj, nemzeti érdekek védelme, aktív külpolitika, nyitás kelet felé IS, és persze minél több pénzt az utak, a vasút fejlesztésére.
Nem vagyok fideszes, de én kiegyeznék már azzal, ha végre tennének érdemi fejlesztésket az egészségügyben, a fővárosban és vidéken is.
Nem vagyok nagyravágyó, egyszerre elég lenne ennyi. Szerintem a vérfideszesek is beláthatják (mindenféle köpködés nélkül), hogy 12 év után illene (!!) ezzel a kérdéssel is foglakozni.
Annak őszintén örülök, hogy a hálapénz megszűnt, de korszerüsítés kellene és eszközutánpótlás, a munkaerőt pedig itthon kellene tartani.
Szerintem további családtámogatások lesznek, esetleg kombinálva bizonyos megszorításokkal ami a gyermekteleneket érinti, de utóbbi kétséges.
Az eddigiek alapján abszolút a demográfián lesz a hangsúly szerintem, plusz mivel közeleg a válság és az energetikai krízis, még nagyobb figyelmet fog kapni a rezsicsökkentés.
Én ezt tippelem egyelőre.
2es jól szemlélteti mi a gond a közgondolkodásban.
Pörgetni a gazdaságot könnyű, ha épp jól megy minden. Sok bevétel sok kiadás, jóaz. Illetve még a bevételeken is lehet kicsit csökkenteni (adócsökkentés), egyszerűen azért, mert minde minden szárnyal.
De amikor szűkös évek következnek, és még akkor is ontani a pénzt, és tovább csökkenteni a bevételeket... Aki bánt már pénzzel az sejti, hogy ez mennyire biztonságos ötlet..
6# os akkor elárulom Neked, hogy a Fidesz 2010 után, amikor sokkal rosszabb helyzetben voltunk, pontosan az ún előre meneküléssel hozta fel a gazdaságot.
Ellenpélda; 2002-2010 a gazdaság azért döglött be, mert megszorításra megszorítás volt a válasz... aztán elvettek ezt, elvettek azt, és még rosszabb lett!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!